Πολιτικη

Παπαηλιού: Να αναθεωρηθεί η απόφαση για κυνήγι-ψάρεμα

Δήλωση του Βουλευτή Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία).

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν απαγορευθεί το κυνήγι και το ψάρεμα, δραστηριότητες  που ασκούνται στην ύπαιθρο ακόμη και κατά μόνας !!!   

Με αυτή την απαγόρευση, τίθενται, εκτός των άλλων, και ζητήματα περιβαλλοντικής ισορροπίας, λόγω του ευρύτερου ρόλου του κυνηγίου. 

Εξάλλου, από τη, συνδεόμενη με τη σχετική απαγόρευση, αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής, εκτός από τον κίνδυνο άσκησης ανεξέλεγκτης λαθροθηρίας, προκύπτει και θέμα απασχόλησης των εργαζομένων σ΄ αυτήν, το μισθολογικό κόστος των οποίων  καλύπτεται από τις άδειες κυνηγίου, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.  

Δεν αμφισβητείται η ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων και τήρησης των υγειονομικών κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως αυτός ο σκοπός δεν υπηρετείται με την αντιεπιστημονική και εντέλει άδικη κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος.    

Η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να αναθεωρηθεί.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.