Πολιτικη

Παπαηλιού: "Παιδιά κατώτερου Θεού" οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης

Αντίδραση του βουλευτή Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Βάσει του ψηφισθέντος πρόσφατα από τη Βουλή νόμου για το ΑΣΕΠ (Ν. 4765/2021) στις περιοχές, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για λόγους εντοπιότητας κατά τη βαθμολογία του γραπτού διαγωνισμού που θα πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ, περιελήφθη, με νομοτεχνική βελτίωση, και η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης ως πληττόμενη από την «απολιγνιτοποίηση». 

Στην αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου είχαν περιληφθεί περιοχές με ιδιαίτερα δυσμενή γεωγραφικά, γεωμορφολογικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, και όχι πληττόμενες από την κατάργηση λιγνιτικών μονάδων.

Με την προσθήκη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που πλήττονται από τη «βίαιη» απολιγνιτοποίηση υπάγονται στη ρύθμιση για αυξημένη μοριοδότηση.

Σε αυτή τη ρύθμιση δεν περιελήφθη ο Δήμος Μεγαλόπολης, που και αυτός αποτελεί θύμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ  για «βίαιη» απολιγνιτοποίηση.

Φαίνεται, ότι, για την κυβέρνηση, οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο κατατίθεται τροπολογία για την άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας και την αποκατάσταση ίσης μεταχείρισης όλων των περιοχών-θυμάτων της «βίαιης» απολιγνιτοποίησης.​

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.