Πολιτικη

Νίκας για πρόσφυγες: Δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα

Οι επιτροπές παροχής ασύλου πρέπει να λειτουργήσουν γρηγορότερα, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Παράλληλα, ο κ. Νίκας, δήλωσε πως οι προσπάθειες που γίνονται, από Κυβερνητικής πλευράς, είναι "προς τη σωστή κατεύθυνση", με την Περιφέρεια να προσφέρει τη συνδρομή της- ακόμα κι όταν δεν έχει σχετική αρμοδιότητα. Μάλιστα, ανέφερε πως στην Πελοπόννησο- και την Τρίπολη- οι πρόσφυγες δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Προσέθεσε, πάντως, πως θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες που έχουν σχέση με την απόδοση του "ασύλου" είτε με την ένταξη προσφύγων στο πρόγραμμα "Ήλιος"- που αποτελεί συνέχεια του προγράμματος "Εστία".

Το θέμα ανέδειξε- μέσω επερώτησής του- ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Νίκος Γόντικας, ο οποίος "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" σχετικά με τα πιθανά κοινωνικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν εάν οι πρόσφυγες αφεθούν στην τύχη τους.

O κ. Νίκας έθιξε και άλλα ζητήματα, όπως την προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να συνδράμει η Περιφέρεια στον εμβολιασμό ατόμων με κινητικά προβλήματα, μεταναστών και Αμεα. Τέλος, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να εξετάσει το ενδεχόμενο της "δια ζώσης" συνεδρίασης του Συμβουλίου από το Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας, ουσιαστικά, τις τηλεδιασκέψεις "ψυχρές και δυσλειτουργικές".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.