Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Κατεπείγουσα ερώτηση στο ΠεΣυΠ για τη μεταγκατάσταση

Σε κτήριο που χωρά το πολύ 120 εργαζόμενους, στοιβάζεται 350!

κ. Περιφερειάρχα.

Δέκα χρόνια η προηγούμενη περιφερειακή αρχή αρνείτο να δώσει ακόμη και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τα συνολικά ποσά που δίνονται για ενοίκια, που ανέρχονται στο υπερβολικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Αρνήθηκε να καταγράψει τα δημόσια κρατικά κτίρια στη Πελοπόννησο και να απαιτήσει την αξιοποίησή τους για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας σωστά αναδείξατε ως μείζον πρόβλημα τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών στη Πελοπόννησο, στην πλειονότητα σε ακατάλληλα και ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά κτίρια. 

Γρήγορα εγκαταλείψατε την σωστή απαίτηση αξιοποίησης των δημόσιων κρατικών εκτάσεων και ακινήτων πχ. στα κλειστά στρατόπεδα, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει ανάλογους χώρους σε Τρίπολη-Κόρινθο-Ναύπλιο.

Με την μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο νοικιασμένο κτίριο και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όχι μόνο δεν βελτιώνεται η κατάσταση αλλά χειροτερεύει.

Σε ένα χώρο που φτάνει για να στεγαστούν σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες 100 το πολύ 120 εργαζόμενοι, στοιβάζετε τον ένα δίπλα στον άλλον, τον ένα μπρος και τον άλλο πίσω και από πάνω, χωρίς ξεχωριστά γραφεία πάνω από 350 εργαζόμενους. 

Και αυτό σε μια περίοδο πανδημίας που απαιτούνται μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού. Ένα μόνο στοιχείο αρκεί. Στο πατάρι όπου στοιβάζονται 100 εργαζόμενοι υπάρχουν μόνο δυο τουαλέτες. Ας μην μιλήσουμε για φυσικό φωτισμό και εξαερισμό.

Ο χώρος δεν φτάνει ούτε για τους μόνιμους υπαλλήλους, που θα σταθούν; που θα έχουν τα χαρτιά τους; το γραφείο τους; την καρέκλα του; οι 160 εργαζόμενοι με 8μηνα, κοινωφελή εργασία, εργαζόμενοι για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού; «συνεργάτες» από αναπτυξιακές κλπ.;        

Δεν αρκούν φαίνεται για τους συμβασιούχους οι χαμηλοί μισθοί, η ομηρία μήπως και ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, μήπως και μονιμοποιηθούν, θέλετε να τους τσαλαπατήσετε και την αξιοπρέπεια, αφού θα ξεροσταλιάζουν στον προαύλιο χώρο. Σας προτείνουμε να τους πάτε δίπλα στα παλαιά σφαγεία «για διαλογή» όπως έκαναν οι προηγούμενοι σε ανάλογη περίπτωση.

Επειδή κ. Περιφερειάρχη δεν είναι μόνο απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς αλλά είναι και υγειονομικό επικίνδυνες σε συνθήκες πανδημίας. Ερωτάσθε;

• Υπάρχουν οι ανάλογες εκθέσεις – πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα του κτιρίου και τη στέγαση τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων; Θα καταθέσετε στο ΠεΣυ τις εκθέσεις – πιστοποιήσεις καταλληλότητας του γιατρού εργασίας, του τεχνικού ασφαλείας, της Διεύθυνσης Υγείας, της πυροσβεστικής και όποιας άλλης αρμόδιας αρχής; Στο πατάρι παρατηρούνται ταλαντώσεις σαν αυτές που γίνονται σε περίπτωση σεισμού. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας;

• Θα σταματήσετε την μετεγκατάσταση όλων των Διευθύνσεων, ώστε να αραιώσουν να απλωθούν όσες ήδη έχουν πάει; Και να γίνουν οι ανάλογοι έλεγχοι για τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας; 

• Θα φέρετε στο ΠεΣυ για συζήτηση το παραδοτέο της Προγραμματικής Σύμβασης της Προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με την Πελοπόννησο ΑΕ, όπου για να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου τα στοιχεία για 101 ακίνητα, δόθηκαν 600.000 ευρώ;!!!

• Θα επιμείνετε στη διεκδίκηση για την ανέγερση δημόσιου κρατικού σύγχρονου Διοικητηρίου στη Τρίπολη, μακριά από ΣΔΙΤ, όπου θα στεγαστούν όλες οι Δημόσιες - Δημοτικές - Περιφερειακές Υπηρεσίες;      

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος-Κελλάρης Γιάννης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.