Πολιτικη

Επικοινωνία Νίκα-Αυγενάκη

Επί τάπητος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021 που θα φιλοξενηθεί στη Μεγαλόπολη.

Η προετοιμασία της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μεγαλόπολη, η οποία θα φιλοξενήσει εφέτος το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021, από τις 30 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε χθες, Δευτέρα 31 Μαΐου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ήδη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ετοιμάζει προγραμματική σύμβαση -μεταξύ του ίδιου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΗ- για το έργο διαμόρφωσης της εν λόγω πίστας, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει πλήθος επίσημων αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα μας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross θα διοργανωθεί στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν. Στην πίστα αυτή, εκτός από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, έχουν γίνει στο παρελθόν Ευρωπαϊκοί αγώνες ακόμα και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Διοργανωτές του αγώνα θα είναι ο «Άρης Πεντέλης» και η «AΛΜΑ Μεγαλόπολης».

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σ’ έναν μόνο αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη, καθώς εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους.

Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτο-Ολυμπιάδα, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.