Πολιτικη

"Eλιγμός" Νίκα για το θέμα του φυσικού αερίου

Μια "μικρή" αλλαγή στην τοποθέτησή του επεφύλασσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας, 14ης Ιουνίου 2021, ο κ. Νίκας δεν ήταν "κάθετος" σχετικά με τη χρηματοδότηση των δικτύων φυσικού αερίου αλλά και της γεωγραφική τους ανάπτυξη.

Ενώ, σε προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια είχε ταχθεί, αναφανδόν, υπέρ της "κρατικής" ΔΕΔΑ- που, φυσικά, είναι ιδιωτικοποιημένη-, σήμερα, αναφέρθηκε σε "συμβιβασμό" μεταξύ, προφανώς, της παραπάνω εταιρείας και της hengas που ήδη έχει ξεκινήσει τη δημιουργία δικτύου διανομής στη Μεγαλόπολη. Προφανώς, η κυβερνητική απόφαση, δεδομένη γαρ, για μια "άτυπη" ΣΔΙΤ στο θέμα της ενέργειας, δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας τόνισε πως δεν πρέπει να μείνει καμία μεγάλη πόλη της Περιφέρειας εκτός δικτύου και πως θα προασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών της Πέλοποννήσου.

Να σημειώσουμε πως, καταρχάς, το δίκτυο που κατασκευάζει η εταιρεία hengas θ' αφορά τις Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Κόρινθο. Ουσιαστικώς, μελλοντικά, πιθανώς να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ εταιρειών ή ακόμα και μια κοινοπραξία για να ευοδωθεί η πλήρης "κάλυψη" της Περιφέρειας, με το μεγαλύτερο δυνατό επιχειρηματικό κέρδος.

Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Νίκα είναι, ίσως, η "αρχή του τέλους" για τον "εμφύλιο" εντός του κυβερνώντος κόμματος και όχι μόνο, καθώς και η πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην Τρίπολη εκ μέρους της hengas, έδειξε πως η τελευταία έχει πολύ ισχυρή υποστήριξη.

 

(φωτ. αρχείου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.