Πολιτικη

Αθήναιο Αρκαδίας: Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε μια, ακόμη, "απείρου κάλλους" συνεδρίαση και μάλιστα "κατεπείγουσα", η κατάληξη ήταν.. διακοπή!

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να διακοπεί και να συνεχιστεί την άλλη Τετάρτη- 23 Ιουνίου 2021- λόγω προχωρημένης ώρας, εν μέσω καταγγελιών από την πλευρά, κυρίως, της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" για "παράνομη" και "πραξικοπηματική" διαδικασία εκ μέρους του Προεδρείου. Να σημειώσουμε πως ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ολοκληρώσει άλλη συνεδρίαση, χθες, συγκεκριμένα την διακοπείσα από την περασμένη εβδομάδα 6η Τακτική.

Παράλληλα, υπήρξε πρόταση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας να παρθεί απόφαση στη σημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (Τρίτη 15 Ιουνίου 2021) προκειμένου να ορισθεί δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- η οποία έχει εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο Αρκαδίας, παρακάμπτοντας τη διαδικασία που ακολουθείτο μέχρι σήμερα. 

Αυτό υποστήριξαν τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Σκαντζός (κεντρική φωτογραφία), όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος, οι οποίοι, μάλιστα, δήλωσαν πως η στάση της Αποκεντρωμένης δημιουργεί ερωτηματικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γόντικας (φωτ.), επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πρότεινε να οριστεί ως δικηγόρος ο κ. Τάκης Γατσόπουλος, πρώην Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από την Περιφερειακή Αρχή.

Πριν τη διακοπή.. "Μύλος"..

Οι μόνοι που τοποθετήθηκαν, ουσιαστικά, πριν διακοπεί η κατεπείγουσα συνεδρίαση- που "προκλήθηκε" από τις υπογραφές 21 Περιφερειακών Συμβούλων και είχε ως εισηγήτρια την κ. Λυμπεροπούλου, ήταν οι κ. Σκαντζός, Λαμπρόπουλος και Νίκας.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η στάση της Αποκεντρωμένης προκαλεί ερωτήματα, περιέγραψε το "ιστορικό" της διαδικασίας υποστηρίζοντας πως ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και αναρωτήθηκε γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι Σύμβουλοι- και, μάλιστα, οι αιρετοί της Αρκαδίας- είτε να ψάξουν στη "Διαύγεια" για την απόφαση της Αποκεντρωμένης είτε να παρέμβουν όταν βρισκόταν η μελέτη σε διαβούλευση (Απρίλιος 2021). Ορισμένως, ο κ. Σκαντζός διαβεβαίωσε το σώμα πως δεν γνώριζε την απόφαση της Αποκεντρωμένης, αν και, όπως είπε, δεν θα έμπαινε καν στον κόπο ν' αποδείξει κάτι τέτοιο γιατί οι πολίτες γνωρίζουν τι είναι ο καθένας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας (φωτ.)  συμφώνησε με τον Πρόεδρο και είπε πως τηλεφώνησε σε υπάλληλο της Αποκεντρωμένης, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, προκειμένου να ενημερώσει και να δηλώσει πως καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είχε γνωμοδοτήσει ακόμα, η Αποκεντρωμένη δεν θα έπρεπε να πάρει απόφαση- όπως γινόταν πάντα. 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (φωτ.) υποστήριξε πως το πρόβλημα έγκειται στο ότι τ' αυτοδιοικητικά όργανα- Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια- δεν έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα σε κανένα περιβαλλοντικό ζήτημα και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε, επί της ουσίας, συνέχεια της συζήτησης καθώς το προχωρημένο της ώρας οδήγησε την πλειοψηφία των παρόντων Συμβούλων, κατόπιν σχετικής πρότασης της Περιφερειακής Αρχής, ν' αποφασίσουν την διακοπή της συνεδρίασης. Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της παράταξης του κ. Τατούλη (φωτ.)- με τον κ. Γιαννακούρα να λέει επανειλημμένα "η μεθόδευση συνεχίζεται" και την κ. Νικολάκου να υποστηρίζει πως μόνο αύριο (σ.σ. σήμερα, Τρίτη) θα μπορούσε να συνεχιστεί η συνεδρίαση-, έφεραν, γι' άλλη μια φορά, το Συμβούλιο σε κατάσταση "ναρκοπεδίου"- όπως είπε και ο κ. Σκαντζός...

Μάλιστα, όταν ο κ. Νίκας δήλωσε πως δεν μπορεί να παραστεί σε Συμβούλιο κατά το προσεχές τριήμερο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ειπώθηκαν κάποια αρνητικά σχόλια επ' αυτού, ο κ. Περιφερειάρχης, με ένταση, δήλωσε : "Έχουμε κι άλλες δουλειές!"

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.