Πολιτικη

Νίκας: Να κάνετε δηλώσεις υπέρ του εμβολιασμού, όσο μπορείτε!

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου- Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Η διαδικασία ξεκίνησε, ουσιαστικά, μ' ενημέρωση από τον κ. Περιφερειάρχη σχετικά με τ' αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης μεταξύ των Περιφερειαρχών και κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ αυτών και του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που τους παρατέθηκαν, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει ν' αντιμετωπιστεί, κυρίως, μέσω εμβολιασμού. Όπως είπε μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να πειστούν οι πληθυσμιακές ομάδες που δεν προτίθενται να εμβολιαστούν. Σε γενικές γραμμές, ο κ. Νίκας, παραθέτοντας και σχετικά παραδείγματα, ζήτησε από το σύνολο των Συμβούλων να ενισχύσουν, με δηλώσεις, την εμβολιαστική προσπάθεια.

Από εκεί και πέρα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Νικολάκου, και στο θέμα του φυσικού αερίου, όπου το ενδιαφέρον εστιάζεται στις πόλεις που θα καλυφθούν από την ΔΕΔΑ. Πρόκειται για τις πόλεις της Καλαμάτας, της Σπάρτης αλλά και του Ναυπλίου και του Άργους. Κατά τα λοιπά, ο κ. Νίκας επανέλαβε όσα είναι ήδη γνωστά εδώ και καιρό, κάνοντας την εκτίμηση πως δεν θ' αδικηθεί καμία πόλη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νίκας επιβεβαίωσε πως τη Δευτέρα θα βρεθεί στη "δυτική πλευρά" της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας, θα προηγηθεί, επισκεπτόμενος την Πελοπόννησο την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα "κινηθεί" γύρω από, κυρίως, "τεχνικής" φύσεως θέματα- με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων κι εκπροσώπων εταιρειών- που αφορούν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το θέμα. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.