Πολιτικη

Μπούζα: Αλληλοσυγχαίρονται και προκαλούν…

Ανακοίνωση της Περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη "Νέα Πελοπόννησος".

Τα στημένα  σώου υπογραφών και επανυπογραφών, συνεχίζονται αδιαλείπτως  από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα, κυρίως σε Δήμους, για τους οποίους από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη είχε παραχθεί μεγάλο έργο. 

Παραδοξότητα μη αντιληπτή, αποτελεί η εμμονή  ιδιοποίησης  συγκεκριμένων  έργων στο  Δήμο  Μεσσήνης, που φέρουν αποκλειστικά τη σφραγίδα της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης. 

Δυστυχώς εκλείπει ο πολιτικός πολιτισμός  και  υποτιμώνται οι πολίτες, με τέτοιες συμπεριφορές.  Θα πείτε τους πολίτες, ουδόλως τους απασχολεί αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ, των πρώην και των νυν, αλλά μόνο να γίνονται χρήσιμα έργα.

Πράγματι τα έργα έχουν σημασία για την κοινωνία, που βλέπει  αμήχανα να σπαταλούνται αδιαφανώς σε άυλες δράσεις,  χρήσιμοι πόροι ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στον τόπο.  

Τα νέα ήθη που εισήγαγε η Περιφερειακή Αρχή  Νίκα στο δημόσιο βίο, αγνοώντας τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, ο αυταρχικός τρόπος διοίκησης, συμπεριφοράς και διαχείρισης της  επικοινωνίας, μας αφορά όλους, διότι καταδεικνύει τις προτεραιότητες, τη φερεγγυότητα και ικανότητα ή όχι των εχόντων σήμερα την ευθύνη. 

Ας πούμε αλήθειες λοιπόν για τα έργα στο Δήμο Μεσσήνης που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου της 8-9-2021  στο Δημαρχείο Μεσσήνης και παραπληροφόρησαν τους πολίτες:

1.Έργο ΕΣΠΑ  Μεσσήνη –Εύα  και Εύα - Λάμπαινα προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ. 

Με έκπληξη άκουσα αιρετούς της Περιφέρειας και του Δήμου Μεσσήνης πως το έργο, «ήταν αίτημα 10ετιών που το έκανε πράξη ο κ.Νίκας ως Περιφερειάρχης». Μέγα ψέμα, μέγιστη ανακρίβεια, φυσικά. 

Το σημαντικό αυτό έργο για την ανάπτυξη του τόπου, έχοντας έτοιμες όλες τις αναγκαίες μελέτες, πληρωμένες, ήταν κοστολογημένο, ώριμο και είχε  ξεπεράσει όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ . 

Κάλλιστα μπορούσε και θα είχε ενταχθεί στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ του 2007-2013. Γιατί  όμως δεν εντάχθηκε; 

Ας ερωτηθεί για την ολιγωρία του ο τότε Δήμαρχος Μεσσήνης και οι συνεργάτες του στο Δήμο .Ας απαντήσουν, τι ζήτησαν από τον τότε Περιφερειάρχη κ.Τατούλη σχετικά με την τοποθέτηση  αγωγού  ύδρευσης κατά μήκος της οδού, τι ΔΕΝ έκαναν και αναγκαστικά το έργο Μεσσήνη-Λάμπαινα, πέρασε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Το έργο αυτό όμως προχώρησε, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της περιόδου 2014-2019  με την υπ΄αριθ, 207 απόφαση την 2-4-2019 και εντάχθηκαν τρία υποέργα με προϋπολογισμό 9.050.000 ευρώ. Το έργο θα είχε ολοκληρώσει την ένταξή του νωρίτερα, διότι ήταν απόλυτα έτοιμο, αν η Διαχειριστική Αρχή τον Ιούλιο του 2019 δεν ζητούσε ανεξηγήτως, κάποια συμπληρωματικά στοιχεία. Η προκλητική και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά μέσα σε μία δημοκρατική Χώρα αιρετών, να θεωρούν «ανόητους» τους πολίτες και να θέλουν να  τους πείσουν, πως ενώ ανέλαβαν καθήκοντα το Σεπτέμβριο 2019, κατάφεραν  στις 23-10-2019 να εντάξουν έργο 10 εκατ. περίπου στο ΕΣΠΑ ,η προετοιμασία του οποίου απαιτεί χρονικό διάστημα, τουλάχιστον πάνω από δύο χρόνια, ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο. 

2. Έργο Τζάνε-Καλαμάκι 

Ένα έργο που έχει κακοποιηθεί επικοινωνιακά, έχει δυσφημιστεί και για το οποίο έχουν δοθεί πολλές διευκρινίσεις από πλευράς της πρώην Περιφ.Αρχής, η οποία παρέδωσε το Σεπτέμβριο του 2019, ένα έργο με προοπτική το Δεκέμβριο του 2019 να έχουν ολοκληρωθεί τα δύο τμήματα. Για το μεσαίο τμήμα με τις αρχαιότητες, είχαν εξευρεθεί τα επιπλέον χρήματα, υπήρχε και η θετική απόφαση του ΚΑΣ ,με τη λύση του cut and cover. Η ατυχής για τον τόπο, εμπλοκή του κ.Νίκα, οδήγησε δύο φορές σε διάλυση  την εργολαβία και  με όσα πράττει θα επιφέρει  απίστευτες διεκδικήσεις του εργολάβου, αβάσταχο επιπλέον κόστος  και φυσικά μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο .

3. Αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας. 

Ένα έργο που στη συνεδρίαση της 31-7-2019 ψηφίστηκε ως 12ο θέμα από το Περιφ. Συμβούλιο Πελοποννήσου  και για το οποίο είμαστε σαν πρώην Περιφ.Αρχή, υπερήφανοι, διότι επικαιροποιήσαμε και πληρώσαμε τις αναγκαίες ακτομηχανικές μελέτες  και το φέραμε σε πέρας . Σήμερα, έστω και με καθυστέρηση δύο ετών προχωράει, σύμφωνα με όσα είχαμε σχεδιάσει και μελετήσει. 

4.Αρδευτικό έργο Τρικόρφου.

Με ενεργή προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Μεσσήνης, ένα έτοιμο μελετητικά και χρηματοδοτικά έργο στο οποίο είχε μάλιστα αναδειχθεί και ο ανάδοχος, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, έμεινε δυστυχώς στην άκρη  και έχει μία αβέβαιη και επισφαλή πορεία , χωρίς να έχει δικαιολογηθεί επαρκώς το σκεπτικό της απένταξής του. Μέχρι και η αγροτική οικονομία, μπήκε δυστυχώς στο παιχνίδι εντυπώσεων που έχει ξεκινήσει και απτόητα συνεχίζει η Περιφερειακή Αρχή Νίκα. 

5. Οδικός άξονας Λάμπαινα- Αρχαία Μεσσήνη

Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις των κ.κ. Νίκα και Αναστασόπουλου και τα συνεχή δελτία τύπου, τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της 7-4-2021 της Οικονομικής Επιτροπής κλπ, το έργο βελτίωσης του δρόμου Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη-Αρχαίο Στάδιο Αρχαίας Μεσσήνης, προϋπολογισμού 21.703.960 ευρώ  βρέθηκε εκτός του τρέχοντος ΕΣΠΑ , με απορριπτική απόφαση του κ. Νίκα . 

Με δικαιολογίες περί δήθεν ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ, το έργο θα μείνει στις καλένδες, μιας και η νέα Προγραμματική περίοδος, θα έχει άλλη κατεύθυνση ανάπτυξης και μειωμένα κονδύλια για οδικά έργα. 

Τα φληναφήματα και οι πομφόλυγες του κ. Νίκα και του συν αυτώ, περί μεγάλων έργων και ειδικότερα του δήθεν ενδιαφέροντος και χρηματοδότησης, προς τον εξέχοντα στην Ελληνική επικράτεια Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προσβάλουν  και υποτιμούν κάθε νοήμονα, όταν έφτασαν να κομπάζουν για 300.000. ευρώ, στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ πχ για την ανύπαρκτη τουριστική προβολή έχουν «πεταχτεί» σε δύο χρόνια 3 εκατομμύρια ευρώ στο απόλυτο τίποτα.

Το παράδοξο  σε όλο αυτό το κακόγουστο και επικοινωνιακό σώου της 8-9-2021, είναι  πως εξελίχθηκε με την ανοχή και συμμετοχή στην παραπληροφόρηση των πολιτών και του Δήμου Μεσσήνης,  που  ανεξήγητα και χάριν μίας κακώς εννοούμενης συμπόρευσης, παρακολουθεί με πλήρη αδράνεια και απάθεια, να σχεδιάζουν άλλοι τις προοπτικές του Δήμου Μεσσήνης,  να χάνονται ευκαιρίες, έτοιμα έργα να μπαίνουν στο περιθώριο και αντί να διεκδικεί ανυποχώρητα, να ευχαριστεί πειθήνια, δικαιολογώντας την αβεβαιότητα, τις απεντάξεις και την οπισθοδρόμηση. 

Στην αυτοδιοικητική πρακτική της τελευταίας 2ετίας, δυστυχώς τείνουν να κυριαρχούν μόνο τα ψέματα, το φαίνεσθε, η ισοπέδωση και η κακώς εννοούμενη κομματική συμπόρευση και όχι η χάραξη αναπτυξιακής προοπτικής, η χρησιμότητα και η παραγωγή έργου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.