Πολιτικη

Στη Μεγαλόπολη ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης

Θα γίνει σύσκεψη με κύριο αντικείμενο την προώθηση των χωροταξικών ζητημάτων.

Την Μεγαλόπολη επισκέπτεται την ερχόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, ο οποίος ανέλαβε την αρμοδιότητα όλων των έργων και δράσεων στην εν λόγω περιοχή, στο πλαίσιο της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι παρουσία του κυβερνητικού στελέχους θα γίνει στην Μεγαλόπολη σύσκεψη με κύριο αντικείμενο την προώθηση των χωροταξικών ζητημάτων.

"Για την περιφερειακή μας Αρχή η μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή αποτελεί θέμα δικαιοσύνης και ηθικής, καθώς για 6 δεκαετίες σήκωσε το περιβαλλοντικό βάρος προκειμένου να είναι η χώρα μας ενεργειακά αυτάρκης", σημείωσε ο Π. Νίκας -και συνέχισε:

"Ως εκ τούτου επιβάλλεται η Μεγαλόπολη να έχει διακριτή μεταχείριση και επομένως οι επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην περιοχή να λαμβάνουν μεγαλύτερη επιδότηση απ’ όση σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας. Είναι κάτι που λέω ευθέως και το επαναλαμβάνω συνεχώς, το έχω δε μεταφέρει προς την κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα", παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς την διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO που έτειναν ευήκοον ους στην πρόταση να δημιουργηθεί στη Μεγαλόπολη ένας χώρος – αντένα της ΔΕΘ, “ένα εκθεσιακό κέντρο και κέντρο εμπορίου, που θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή της ευρύτερης περιοχής” όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.