Πολιτικη

"Κλιματικός Νόμος": Ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα

Φωτογραφία: video screen/ αρχείο arcadia938.gr

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης, αλλάζουν άρδην πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό:

Από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Θα πρέπει, φυσικά, ν΄ αναφέρουμε πως το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο βρίσκεται, ακόμα, υπό διαμόρφωση, ενώ ο πρώτος "κλιματικός νόμος" στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους αναμένεται να τεθεί υπό συζήτηση και έγκριση στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους.

Σε κάθε περίπτωση- και παρά τις αντιδράσεις- ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να εκπληρώσει τις επιταγές του σχεδιασμού που έχει ως στόχο ν' αποτελέσει η Ελλάδα χώρα- "πρότυπο" στην ενεργειακή μετάβαση προς "καθαρότερες" μορφές ενέργειας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.