Πολιτικη

Γιαννακούρας: Διορθώστε τις βλάβες, φωτίστε τους κόμβους, κινδυνεύουν ζωές

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Ευάγγελος Γιαννακούρας

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου και τέως Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδία για τον ελλιπή φωτισμό των δρόμων στην Αρκαδία

 

Σε διάστημα 2,5 χρόνων αναγκάστηκα για τρίτη φορά (η πρώτη ήταν το Δεκέμβριο του 2019, η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2020 και η τρίτη τον Νοέμβριο του 2021) , κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης να θέσω επιτακτικά πλέον το ζήτημα της αποκατάστασης των βλαβών στον φωτισμό των κόμβων στην ΠΕ Αρκαδίας.

Και αυτό γιατί φαίνεται πως με την μία φορά δεν ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της, κατά τα δικά της λεγόμενα και κατά τη δική της διαφήμιση, γρήγορης και αποτελεσματικής περιφερειακής αρχής του κ. Νίκα. Μάλλον η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Αρκαδίας μας δεν είναι στις προτεραιότητές της.

Όπως ανέφερα και στην παρέμβασή μου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, επί θητείας μας εγκαταστήσαμε πολλούς ιστούς φωτισμού τόσο σε επικίνδυνους κόμβους κατοικημένων περιοχών , από τις οποίες διέρχονται εθνικοί και επαρχιακοί οδικοί άξονες αλλά και σε άλλα επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Αρκαδίας, φωτίζοντας κυριολεκτικά τον αγαπημένο τόπο μας.

Απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την τοποθέτηση εκατοντάδων ιστών φωτισμού που πρόσφεραν ασφάλεια αλλά και ομορφιά στο οδικό μας δίκτυο.

Δυστυχώς, τρία περίπου χρόνια μετά, και παρά τις παρεμβάσεις μου στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι ιστοί αυτοί παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και το σκότος καθίσταται επικίνδυνο για τους οδηγούς, είτε ντόπιους είτε επισκέπτες.

Και επειδή έχω ιδιαίτερη αγάπη στον τόπο μου, συνηθίζω να επισκέπτομαι τα χωριά και περνώντας από τους κόμβους που είχαμε φωτίσει, διαπιστώνω, πως είτε οι ιστοί δεν καίνε καθόλου, είτε καίνε ελάχιστοι.

Ζήτησα λοιπόν να γίνει καταγραφή των βλαβών και άμεση αποκατάστασή τους, αφού ήδη μπήκαμε στο Χειμώνα και το ορεινό κυρίως δίκτυό μας , που σε πολλά σημεία έχει περιορισμένη ορατότητα και λόγω ομίχλης, καθίσταται επικίνδυνο τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της Αρκαδίας μας, που την χειμερινή περίοδο είναι πάρα πολλοί.

Κύριοι της περιφερειακής αρχής, αφού δεν προχωράτε σε τοποθέτηση νέων ιστών σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου , επισκευάστε τουλάχιστον αυτούς που έβαλαν κάποιοι άλλοι, με πολύ προσπάθεια, προκρίνοντας την ανάγκη για ασφάλεια των οδηγών.

Η αδράνεια σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. 

Δεν θα ήθελα να με αναγκάσετε να επαναλάβω το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.