Πολιτικη

Γούργαρης: Γιατί ψήφισα "όχι" στο νέο αιολικό πάρκο της Δ.Ε. Σκυρίτιδας

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ολη η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος Τρίπολης αποτελεί βασικό στήριγμα στους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Όλοι σας στηρίζετε απροκάλυπτα την επέλαση των συμφερόντων των αρπακτικών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή μας.

Αποτέλεσμα, στα όρια του Δήμου Τρίπολης να έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι 31 Αυγούστου 2021 24 συγκροτήματα ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 530 MW που μαζί με τα φωτοβολταϊκά ξεπερνούν τα 600 MW που είναι η ισχύς των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης που κλείνουν. 

Οικονομικά στοιχεία βρήκαμε μόνο για τα 8 από αυτά και έχουν πάρει επιδότηση 84.546.846 ευρώ. 

Τα 24 συγκροτήματα που ζώνουν το Δήμο Τρίπολης είναι μόνο η αρχή, είναι αυτά που έπιασαν τις καλύτερες θέσεις, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη. Θα τρέξει πολύ χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης, πάνω από το ένα τρίτο του Προγράμματος θα πάει προίκα στις ΑΠΕ, το ξέρετε. 

Η Δημοτική Αρχή θέσπισε θέση Αντιδημάρχου ενέργειας και όρισε Αντιδήμαρχο τον εκπρόσωπο των επιχειρηματικών ομίλων κ. Κώστα Κατσαφάνα που δεν έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του Δημάρχου. 

Σήμερα όλοι σας το τερματίσατε, ξεπεράσατε κάθε προηγούμενο.

Με εισηγητή τον εκπρόσωπο της εταιρείας κατάπιατε αμάσητα τα επιχειρήματα της επιχείρησης και ταχθήκατε ομόφωνα υπέρ της εγκατάστασης ενός ακόμη συγκροτήματος ανεμογεννητριών 12 MW στη θέση «Ντούκα-Λάκκες» της Δ.Ε. Σκυρίτιδας του Δήμου Τρίπολης με 4 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η κάθε μία, με ύψος πυλώνα 78 μέτρα και διάμετρο στροφείου 82 μέτρα. 

Για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες θα διαμορφωθούν 4 πλατείες 2.500 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μία, ενώ για τις βάσεις στερέωσης των πυλώνων θα χρησιμοποιηθούν περίπου 2.500 τόνοι ενισχυμένου σκυροδέματος.

Σε μία περίοδο που οι συνέπειες από την πολιτική της Απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας και της πράσινης μετάβασης οξύνονται μέρα με τη μέρα, που η ενεργειακή φτώχεια χτυπάει κόκκινο με εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες γιατί η τιμή του ρεύματος πέταξε στα ύψη για να θησαυρίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι. Που οι λογαριασμοί του ρεύματος ευθύνονται για πολλά εγκεφαλικά και εμφράγματα.

Στη χώρα μας θρηνούμε καθημερινά νεκρούς επειδή πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ζεσταθούν με ακατάλληλα μέσα (μαγκάλια – ξυλόσομπες κ.λπ.), ενώ  η περιοχή μας ζει επιπλέον τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης.

Τα στελέχη της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ που είστε διασκορπισμένοι σε διάφορες παρατάξεις, ενεργείτε σαν ευρεία κυβερνητική παράταξη και στηρίζετε  τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΠΕ.

Με τη νομοθεσία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και με τις πλάτες του Δήμου οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διαχειρίζονται τα βουνά μας σαν να είναι ιδιοκτησία τους, θα ισοπεδώσουν τα πάντα για να αυξήσουν το μερίδιό τους στην απελευθερωμένη αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. 

Αν δεν τους σταματήσει η λαϊκή παρέμβαση δεν θα αφήσουν ούτε ραχούλα χωρίς ανεμογεννήτριες ούτε πλαγιά χωρίς φωτοβολταϊκά.

Γι’ αυτό εμείς καλούμε τους Δημότες Τρίπολης σε κάθε χωριό, σε κάθε βουνό να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα, να οργανώσουν την πάλη τους για να προστατέψουν τον τόπο τους και τη ζωή τους. 

Καταψηφίζω την πρότασή σας.         

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.