Πολιτικη

"Οι κτηνοτρόφοι στην Αρκαδία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργου Παπαηλιού με τον αγροτικό-γαλακτοκομικό-κτηνοτροφικό συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η Μαντινεία» 

 Κατά τη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του αγροτικού-γαλακτοκομικού-κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Μαντινεία»  και του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού- Τρίπολη, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022-, ετέθησαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Ο πρωτογενής τομέας, εν προκειμένω η κτηνοτροφία,  είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ζωής  στην ύπαιθρο, εκτός από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού.

Στην Αρκαδία, οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί δράση, μέσω συλλογικών-συνεταιριστικών σχημάτων. 

Στον αγροτικό-γαλακτοκομικό-κτηνοτροφικό συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η Μαντινεία» συμμετέχουν πολλοί νέοι κτηνοτρόφοι. Η ενεργοποίησή του προς την κατεύθυνση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για την επίτευξη τιμής στο γάλα, στις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια, είναι ένα πρώτο βήμα. Η δαπάνη γι' αυτά, όπως και η δαπάνη της ενέργειας, έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής σε δυσθεώρητα ύψη, με την κυβέρνηση της ΝΔ να μην πράττει κάτι για την αντιμετώπισή του.

Ο συνεταιρισμός χρειάζεται και άλλα, όπως δράσεις, μέσω των οποίων να αντιμετωπίζονται οι αθέμιτες πρακτικές που είναι «πανταχού παρούσες» και έτσι να επιδεικνύεται αντοχή στον ανταγωνισμό. Με αυτές τις δράσεις μπορεί να συμπληρωθεί και να ολοκληρωθεί το πλαίσιο παρέμβασής του,  ώστε αυτός να αποκτήσει πραγματική και αποτελεσματική υπόσταση (π.χ. με τη δημιουργία υποδομών).

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.