Πολιτικη

Δίπλα στους αγρότες που αμφισβητείται η ιδιοκτησία τους ο Γ. Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας έδωσε το παρών στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν κάτοικοι τεσσάρων Τ.Κ. της Τεγέας. 

Στο Βουνό στις 5.2.2022 στη συγκέντρωση των κατοίκων του Βουνού, του Ευάνδρου, του Κανδάλου και του Στρίγγου,  για την κτηματογράφηση, με την οποία αμφισβητείται η ιδιοκτησία τους από το Δημόσιο  ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού :

Κατά τη προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων της Τεγέας, του Βουνού, του Εύανδρου, του Κάνδαλου και του Στρίγκου,  πέντε χιλιάδες στρέμματα περίπου  εμφανίζονται να ανήκουν  στο Δημόσιο, έχοντας απορριφθεί οι αιτήσεις-δηλώσεις των κατοίκων  για τις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες.

Γι΄ αυτές (τις ιδιοκτησίες), που ηλεκτροδοτούνται και αρδεύονται, καταβάλλονται φόροι, ο ΕΝΦΙΑ κτλ, υποβάλλονται δηλώσεις στον ΟΣΔΕ και πραγματοποιούνται συναλλαγές.

Η εκ μέρους του Δημοσίου αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας των κατοίκων, κυρίως αγροτών, εκπέμπει το μήνυμα, οι κάτοικοι-αγρότες αυτών των περιοχών να εγκαταλείψουν τα χωριά και τα σπίτια τους, τη γη που καλλιεργούν εδώ και χρόνια και καλλιεργούσαν οι πρόγονοί τους. 

Η αποκατάσταση των πραγμάτων, μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά, νομικά, με την τεκμηρίωση των αξιώσεων των κατοίκων, πολιτικά με την ανάληψη νομοθετικής  πρωτοβουλίας  και αγωνιστικά, με την κινητοποίηση των κατοίκων. 

Η δικαστική διεκδίκηση απαιτεί  χρήμα και χρόνο που, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες πολλαπλής κρίσης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζητηθεί από τους κατοίκους. 

Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Σ΄ αυτόν  θα είμαστε αρωγοί, (και) με την προώθηση σχετικών πρωτοβουλιών στη Βουλή. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.