Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Ηρθε η ώρα του λογαριασμού για τις δημοτικές αρχές

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Δελτίο Τύπου των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αρκαδίας για τις τελευταίες εξελίξεις στη Διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

Μετά από 10 χρόνια μεθοδεύσεις ολοκληρώνεται η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας κερδοφορίας για την εταιρεία διαχείρισης και βαρύ περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Με το ξεκίνημα της δοκιμαστικής λειτουργίας άρχισαν να τρέχουν και οι οικονομικές υποχρεώσεις των Δήμων μέσω του ΦΟΔΣΑ, ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τις δημοτικές αρχές-  (πρώην και νυν που στήριξαν αυτή την εγκληματική επιλογή)- που καλούνται να τις υλοποιήσουν στα πλαίσια των προϋπολογισμών των Δήμων του 2022.

Διαβάζοντας κανείς και επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει τα στοιχεία των προϋπολογισμών βρίσκεται μπροστά στην προσπάθεια να κρύψουν από τα λαϊκά στρώματα το κόστος. Ας μην κοπιάζουν,  όσες λογιστικές αλχημείες και αν κάνουν με τους προϋπολογισμούς των Δήμων δεν μπορούν να κρύψουν το βαρύ οικονομικό κόστος που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα για την κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που φτάνουν μέχρι την καύση απορριμμάτων. 

Αυτοί που πρωταγωνίστησαν για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ τώρα προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. 

Η Δημοτική αρχή Τρίπολης παρότι βρίσκει βαρύ το λογαριασμό αποδέχεται να τον πληρώσουν οι Δημότες. 

Οι Δημοτικές αρχές Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας κλαψουρίζουν δηλώνοντας ότι βρίσκονται μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο. 

Οι Δημοτικές αρχές Μεγαλόπολης και Γορτυνίας προς το παρόν περιορίζονται σε διαπιστώσεις και αναφορές στην ανάγκη στο άμεσο μέλλον να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις  για την αύξηση των τελών.

Ότι και να κάνουν, τα λαϊκά στρώματα της Αρκαδίας θα τους αποδώσουν τις ευθύνες τους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Βόρειας Κυνουρίας: Τετώρος Βασίλης

Γορτυνίας: Φράγκος Γιάννης

Μεγαλόπολης: Κατσιρούμπας Γεώργιος, Παναγουλοπούλου Λίλα                                  

Νότιας Κυνουρίας: Χείλαρης Νίκος

Τρίπολης: Γούργαρης Βαγγέλης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.