Πολιτικη

Ανησυχία Οδυσσέα για την επικείμενη συρρίκνωση Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΠΥ

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ο βουλευτής Αρκαδίας ζητεί από τον υπουργό Υγείας άμεσα μέτρα ώστε να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα για ασφαλισμένους και εργαζόμενους.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τα θέματα οργανωτικής δομής του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της ενδεχόμενης συρρίκνωσης των δομών των Περιφερειακών Διευθύνσεων, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό σαφείς απαντήσεις αναφορικά με τον τρόπο που κατά την επικείμενη αναδιοργάνωση του Οργανισμού θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ο ουσιαστικός διάλογος με τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη

Θέμα: «Θέματα οργανωτικής δομής του ΕΟΠΥΥ και προβλήματα  για τους ασφαλισμένους στην  Αρκαδία από ενδεχόμενη συρρίκνωση των δομών των Περιφερειακών Διευθύνσεων»

Μεγάλη ανησυχία έχει καταβάλλει τους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ με αφορμή την αποτυχία της προσπάθειας αναθεώρησης – μέσω νομοθετικής ρύθμισης- της Οργανωτικής δομής του Οργανισμού που προέβλεπε τη δημιουργία τεσσάρων Γενικών Διευθύνσεων με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των δομών των ΠΕ.ΔΙ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Διοικητικής Υποστήριξης ότι η απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ για νέα νομοθετική ρύθμιση της νέας Οργανωτικής δομής του ΕΟΠΥΥ δεν έγινε δεκτή από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, αποκλείοντας συνεπώς το ενδεχόμενο έκδοσης σχετικού νόμου. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των οργανικών δομών του ΕΟΠΠΥ. Ακόμα, ο Σύλλογος ενημερώθηκε ότι η Διοικήτρια του Οργανισμού προσανατολίζεται στην επεξεργασία Προεδρικού Διατάγματος που θα εμμένει στις τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις στην Κεντρική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δραστικές περικοπές τμημάτων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού.

Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων αναμένεται η μετατροπή πέντε ΠΕ.ΔΙ., με μικρό αριθμό υπαλλήλων, σε αυτοτελή τμήματα, η κατάργηση όλων των τμημάτων Φαρμακευτικής, η διατήρηση του σημερινού αριθμού φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, η ματαίωση του πλάνου ίδρυσης νέων φαρμακείων ακόμα και σε περιοχές που υπάρχουν σχετικές ανάγκες και η διατήρηση των Τμημάτων γραμματείας μόνο σε μεγάλες ΠΕ.ΔΙ (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Ιωάννινα). Όπως είναι κατανοητό οι εργαζόμενοι ανησυχούν και θεωρούν ότι προκειμένου να ιδρυθούν δύο νέες Γενικές Διευθύνσεις και Τέσσερις Διευθύνσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, θυσιάζονται οι ΠΕ.ΔΙ, γεγονός που κατά τους ίδιους υπονομεύει τη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια μέτρα θα λάβετε ώστε η αναδιοργάνωση του Οργανισμού να μην δυσκολέψει την εξυπηρέτηση χιλιάδων κατοίκων στην Αρκαδία;

2. Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε  τον ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε η όποια αναδιοργάνωση να  εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους; 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.