Πολιτικη

"Οι Έλληνες, όταν έχουν ενότητα, μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο"

Φωτογραφία: tripolis.gr

Δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2022

Μετά το τέλος της παρέλασης, σε μήνυμά του, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, ανέφερε τα εξής: «Χρόνια πολλά. Διπλή εορτή σήμερα, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ημέρα της Επαναστάσεως του 1821, τότε που μια χούφτα Έλληνες, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και κόντρα στους ισχυρούς του κόσμου, ξεσηκώθηκαν απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ύστερα από πολλές δυσκολίες και παλινωδίες, κατάφεραν να πετύχουν το ακατόρθωτο, την απελευθέρωση του Γένους και τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Έθνους.
Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, πως οι Έλληνες, όταν έχουν ενότητα, μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Διότι υπήρχαν δυστυχώς στην ιστορία περίοδοι που δεν είχαμε ενότητα και το πληρώσαμε.
Η ενότητα και ο Αγώνας των Αγωνιστών του 1821 είναι φάρος και πυξίδα στη σημερινή εποχή, μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, όπου βλέπουμε στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, να έχουμε πάλι πόλεμο.
Σε μια περιοχή του κόσμου, την Ανατολική Μεσόγειο που είναι από τις πιο ταραγμένες περιοχές, η χώρα μας με ενότητα, με πολλές δυνατότητες, είναι πυλώνας σταθερότητας και Ειρήνης.
Ο Αγώνας του ’21 μάς διδάσκει ότι, αν χρειαστεί, οι Έλληνες και σήμερα θα χύσουν το αίμα τους για να προστατεύσουν την ακεραιότητα της χώρας και την Ειρήνη στην περιοχή.
Χρόνια πολλά στους Έλληνες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.