Πολιτικη

Τζιούμης: Προχωράμε μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Τετάρτη (30/3/2022), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΧΑΝΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ | «Συμπωματικά, από αύριο θα είναι μηχανήματα στον Άγιο Κωνσταντίνο για διανοίξεις χαντακιών και μικρών ρεμάτων.»

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | «Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη που αφορά το δρόμο και τον ποδηλατόδρομο. Εκεί, έπρεπε να γίνει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Το κάνουμε πάνω από ένα χρόνο, υπάρχει μια χρονοβόρα διαδικασία. Τον Δεκέμβριο που πέρασε καταθέσαμε στο Δικαστήριο για να οριστεί τιμή μονάδας και να αποζημιώσουμε τους ιδιοκτήτες. Λόγω covid, υπάρχει μια καθυστέρηση στο δικαστήριο. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2022. Παράλληλά, θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου, υπάρχει μια δέσμευση από τον κ. Περιφερειάρχη να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο. Εμείς ξεκινήσαμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε και ελπίζω να ολοκληρωθεί μέσα σε αυτή τη θητεία».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ: «Από το Κολυμβητήριο ως το Γηροκομείο, πριν το Πάσχα θα προχωρήσει η ανακατασκευή του πεζοδρομίου που είναι κατεστραμμένο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια που δεν είχαν γίνει πεζοδρόμια στην Τρίπολη. Εμείς έχουμε κάνει αρκετά πεζοδρόμια στη Σπετσεροπούλου, προς το Νοσοκομείο, στον Βασιλόπουλο, αλλά και στις Εργατικές Κατοικίες. Είναι δεδομένο ότι είναι πολλά τα πεζοδρόμια, αλλά όλα δεν μπορούν να γίνουν. Απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Θα προσπαθήσουμε όμως στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατότητων του δήμου να κάνουμε όσα περισσότερα πεζοδρόμια μπορούμε.

Το ίδιο ισχύει και για τη Λεωφόρο ΟΗΕ, που είναι μια τεράστια παρέμβαση που πρέπει να γίνει.

Άλλο ένα έργο που υποβλήθηκε χθες στο Πράσινο Ταμείο είναι η ανακατασκευή πεζοδρομίων από την πλατεία Κολοκοτρώνη ως την πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου. Μαζί με την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου, θα δώσει στην περιοχή μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Επίσης, θα έχετε δει ότι έχουν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην οδό Κύπρου και στην οδό Γρηγορίου Ε’, εκεί που γίνεται το Open Mall.»

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ | «Αμέσως μετά το Πάσχα, που θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, από τους πρώτους δρόμους είναι αυτός που επισκέπτονται πολλοί συμπολίτες μας.»

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ | «Πρόκειται για δύο εμβληματικά κτίρια της πόλης μας. Θα ανακατασκευαστούν πλήρως και το παλαιό Δημαρχείο θα γίνει η έδρα του Δήμου. Τα δύο έργα πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή και δημοπρατούνται. Ευελπιστούμε ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε υπογράψει σύμβαση για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Δύο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα στο κέντρο της πόλης μας».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ – ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ | «Η ελεγχόμενη θα ξεκινήσει πιθανότατα το επόμενο δεκαήμερο. Οι μόνιμοι κάτοικοι (και όχι εκείνοι που έχουν επαγγελματική στέγη) θα πάρουν δωρεάν κάρτα στάθμευσης. Ευελπιστούμε ότι θα βάλει μια τάξη στο κέντρο της πόλης και θα δώσει μια κάποια λύση, μαζί με τα οικόπεδα που θα νοικιάσουμε μέσα από προκήρυξη, για να αντιμετωπίζουμε το οξυμένο πρόβλημα στάθμευσης. Η δημοτική αστυνομία κάθε πρωί κάνει ελέγχους. Να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο με αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.»

ΔΑΚ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ | «Η εργολαβία δουλεύεται αυτές τις ημέρες. Για να στρωθεί νέο ταρτάν, πρέπει να ζεστάνει ο καιρός. Δεν μπορεί να γίνει πριν το Μάιο.

Αγώνες μπορούν να γίνουν. Πολύ σύντομα έχουμε κάποιους αγώνες στο ΔΑΚ.

Στο Κολυμβητήριο, περιμένουμε την έγκριση για συμπληρωματική σύμβαση που αφορά μια στατική παρέμβαση. Πολύ σύντομα, θα έχουμε καλά νέα για το θέμα αυτό».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ | «Η πλατεία είναι έτοιμη. Είναι θέμα τυπικό να γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου και αυτή η πολύ όμορφη πλατεία θα παραδοθεί στους συμπολίτες μας προς χρήση. Ένα αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες, έγινε τώρα σε χρόνο ρεκόρ από τη δημοτική μας αρχή.»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΊΟΥ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ | «Το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Η πλατεία συνεχίζει να λειτουργεί. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Θα υπάρχουν χώροι για τροφοδοσία όλων των καταστημάτων, όταν ολοκληρωθεί το έργο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα.»

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ | «Θα μπει φωτισμός, υπάρχει μελέτη. Πριν το καλοκαίρι, θα γίνει αυτή η παρέμβαση».

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ | «Έχουμε κάνει μια τεράστια παρέμβαση σε όλο το δήμο μας. Τρέχουν δύο εργολαβίες, ενώ εγκρίθηκε και η μελέτη επιπλέον 3.000.000 ευρώ. Μαζί με τις 500.000 ευρώ σε Παλαιόπυργο και Αρτεμίσιο, θα ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο της αγροτικής οδοποιίας. Επίσης, υποβάλαμε μέσα στο Μάρτιο πρόταση για ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους.

Για το Παρθένι, μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσουν έργα στη Δημοτική Ενότητα Κορυθίου. Επίσης, θα γίνει και μια μεγάλη παρέμβαση ασφαλτοστρώσεων και μέσα στο χωριό Παρθένι.»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ | «Κατασκευάσαμε 14 στην πόλη και σε χωριά. Σύντομα, θα προχωρήσουν έργα στο Ζευγολατιό και σε άλλα χωριά. Τα χρήματα είναι ένας παράγοντας που μας περιορίζει. Θα το δούμε και για την Μάκρη.»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ | «Προετοιμαζόμαστε για τις εκδηλώσεις. Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι για να περιοριστούν οι εκδηλώσεις. Η πανδημία είναι ακόμα εδώ και δεν πρόκειται να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα. Εκδηλώσεις για το Πάσχα θα γίνουν.

Το Πάσχα στην Τρίπολη έχει μια τεράστια ιστορία. Τα τελευταία χρόνια είχε ατενίσει. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων. Θέλουμε μετά από δύο χρόνια, να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία των εκδηλώσεων, για να μπει ξανά η Τρίπολη στις εκδηλώσεις του Πάσχα, σε εθνικό επίπεδο. Υπάρχει ζήτηση στα ξενοδοχεία για την περίοδο του Πάσχα. Σχεδιάζουμε δυνατές και ποιοτικές εκδηλώσεις για να κρατήσουμε εδώ τον κόσμο μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες από άλλες περιοχές. Θα προσπαθήσουμε να το διαφημίσουμε για να κάνουμε προορισμό την Τρίπολη και τα χωριά μας για το Πάσχα, όπως ήταν τα παλιά χρόνια».

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ | «Προχωρά η πλατεία στις Ρίζες, θα υποβάλλουμε πρόταση για την πλατεία στα Αλώνια στο Στάδιο Τεγέας, η ανάπλαση του πεζοδρόμου της Νεστάνης, η πλατεία στον Κάνδαλο που ολοκληρώνεται, στο Κεραστάρι θα γίνει παρέμβαση στο χώρο της πλατείας για να γίνει τον Μάιο το Συνέδριο Αστροφυσικής. Προχωρά το Μουσείο Γρηγόρη Λαμπράκη, παραλαμβάνουμε τη μελέτη για το μουσείο Δασικής Ιστορίας στο Χρυσοβίτσι που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.  Για το μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι προχωρά η υλοποίησή του».

200+1 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | «Θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Τρίπολης. Επίσης, θα τιμήσουμε και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η δράση για τα φωτοπάνελς θα συνεχιστεί με νέο θέμα και φέτος.»

ΟΔΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ | «Υλοποιείται η μελέτη για ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμια στην οδό Καλαβρύτων. Τις επόμενες ημέρες, το μελετητικό γραφείο θα μας παραδώσει προσχέδια για την Καλαβρύτων. Θα είναι κάποια σενάρια. Θα γίνουν συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής. Θα γίνει διαβούλευση και η δική μας οδηγία είναι να μην χαθούν θέσεις πάρκινγκ.»

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.