Πολιτικη

"Απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή"

Πως σχολίασε ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής την ομιλία του μαχητή του τάγματος Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Προσκεκλημένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων είπε: 

Για τη διακοπή της σύνδεσης Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο της Κύπρου όταν αναφέρθηκε η Πρόεδρος στις θηριωδίες της Τουρκίας κατά την εισβολή:
«Ως άνθρωποι και ως παράταξη, είμαστε απέναντι σε κάθε εισβολή και οποιονδήποτε παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Άρα, δεν είμαστε ούτε με τον Πούτιν, ούτε με τον Ζελένσκι. Επειδή από την αρχή είχαμε ταχθεί με την εφαρμογή των ενιαίων κανόνων του διεθνούς δικαίου, μπορούμε σήμερα να σχολιάσουμε με τον τρόπο που το κάνουμε. Η διακοπή της σύνδεσης του κ. Ζελένσκι κατά την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή μας θλίβει γιατί πρέπει να κατανοήσει ότι για να ζητάει όσα, πολύ σωστά ζητάει, για τη χώρα του πρέπει να κατανοεί τη θέση των χωρών με ανάλογες εμπειρίες, όπως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο κ. Ζελένσκι είχε μια μεγάλη ευκαιρία κατά την ομιλία του στην Κύπρο  να μιλήσει πραγματικά για το διεθνές δίκαιο που δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αφορά κάθε χώρα και κάθε παραβίαση.

Για την ομιλία του μαχητή του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή:
«Εμείς ως κόμμα δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, άρα μπορούμε να τοποθετηθούμε με σαφήνεια.  Ο Πρόεδρος της Βουλής, στη διάσκεψη Προέδρων, πήρε εντολή να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στο ελληνικό Κοινοβολούλιο, ως εκλεγμένος Πρόεδρος του λαού που δέχεται επίθεση. Ως ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν που απαντήσαμε σε όσους είχαν αμφιβολίες για αυτή την ομιλία, ότι όποια κι αν είναι η άποψη της κάθε παράταξης για τον κ. Ζελένσκι εφόσον είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας, οφείλουμε να τον ακούσουμε, έστω. Ήταν απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή. Δεν έπρεπε να το έχει επιτρέψει ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει απόλυτη ευθύνη για αυτό. Ζητήσαμε χθες εξηγήσεις και δεν πήραμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να επιμείνει «στη μεγάλη εικόνα».  Όμως το γεγονός ότι χάθηκε η μεγάλη εικόνα είναι ευθύνη των διοργανωτών της ομιλίας, άρα της κυβέρνησης. Έπρεπε να μιλήσει μόνο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.