Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: "Κακόγουστο σόου" Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.- Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022

Σε πλήρη απομόνωση, ο κ. Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε σήμερα σε ένα κακόγουστο σόου κράτους που παραπέμπει σε καθεστώτα ελέω Θεού μοναρχών. Σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, ο εγκέφαλος των υποκλοπών τόλμησε να πει ότι πως είναι «βαθιά δημοκράτης» επειδή επέτρεψε στους δημοσιογράφους να πάνε στη ΔΕΘ. Ακόμα και από τις ελάχιστες ερωτήσεις που επετράπησαν για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, τα έκανε χειρότερα:

– Απέφυγε να απαντήσει και να διαψεύσει πως ο κ. Σπίρτζης εκτός από το Predator μπορεί να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ

– Επιβεβαίωσε πως ο ίδιος συντονίζει την επιχείρηση συγκάλυψης πίσω από το δήθεν «απόρρητο», διαφωνώντας με όλους τους συνταγματολόγους αλλά ακόμα και με τους βουλευτές της ΝΔ.

– Συνέχισε τον ολισθηρό κατήφορό του, αφήνοντας υπόνοιες για εσωτερικούς εχθρούς και μειοδότες, λέγοντας πως η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει από όσους είναι σε θέσεις ευθύνης «και όχι από μανάβηδες», μήπως και δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων”.

Στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» που επιχείρησε να περάσει, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος. Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί το χάος μέσα από την πρωτοφανή απομόνωσή του. Μιλώντας για «αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά όχι μονοκομματική» ομολόγησε όχι μόνο πως φοβάται την προοδευτική κυβέρνηση, αλλά και πως είναι ο μόνος παράγοντας πολιτικής αστάθειας. Πλήρως απομονωμένος, χωρίς καμία συμμαχία, προανήγγειλε την μόνη πραγματική τερατογένεση: πως πρόθεσή του είναι μετά τις υποκλοπές τηλεφώνων και προχωρήσει και σε μετεκλογικές υποκλοπές βουλευτών άλλων κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, κρύφτηκε πάλι πίσω από τη Ρωσία για την έκρηξη ακρίβειας, για να κρύψει τις ευθύνες του από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και το αρνητικό ρεκόρ πληθωρισμού και τιμών καυσίμων. Όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν αφορούν τους πολίτες, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων τους. Τέλος, παραδέχθηκε με θράσος πως οι αυξήσεις στις συντάξεις που διαφημίζει, είναι νομοθετημένες από το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ”, επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει: “Σήμερα οι πολίτες είδαν για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και αυτό είναι το μόνο θετικό μήνυμα από τη σημερινή μέρα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.