Πολιτικη

Ο Γ. Φαράντος στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας.

Μετά από 3 χρόνια και 4 φεστιβάλ που άφησαν το στίγμα τους στην πολιτιστική ζωή της χώρας, το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε και ο δορυφόρος πραγματοποίησε το 5ο ταξίδι του!

Το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022 με κεντρικό σύνθημα: "Σε τροχιά ανατροπής: ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας" άνοιξε τις πύλες του στο Άλσος Στρατού (Γουδή) στις 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με την μεγάλη ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα!

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας στο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ τόνισε το θέμα των υποκλοπών και προανήγγειλε το τέλος της παρούσας διακυβέρνησης.

"Είναι για μας αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα που διαμορφώνουν το πλαίσιο των δεσμεύσεών μας απέναντι σε κάθε νέα και νέο:

-Το δικαίωμα στη στέγη ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια.

-Το δικαίωμα κάθε νέου να έχει πρόσβαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

-Το δικαίωμα στην εργασία σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Αποτελεί δέσμευσή μας αδιαπραγμάτευτη η ανάταξη της δημόσιας Παιδείας."

"Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση.

Ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση, όμως, δε δίνουν τα μπόνους του εκλογικού νόμου.

Δίνει πάντοτε η ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση, η ισχυρή κοινωνική συνοχή, η κοινωνική δικαιοσύνη".

"Είκοσι χρόνια που άλλαξαν πολλά, πάρα πολλά, αλλά πιστέψτε μας, δεν άλλαξαν τη συνείδησή μας, δεν άλλαξαν την πίστη μας σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και προκοπής. Δεν άλλαξαν την εμπιστοσύνη μας στους νέους ανθρώπους, την εμπιστοσύνη μας στους αγώνες της νεολαίας, στους αγώνες της νέας γενιάς.

Και δεν άλλαξαν το πάθος μας, το πάθος όλων μας, νεότερων και μεγαλύτερων, το πάθος μας να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε το κόσμο γύρω μας καλύτερο. Να συγκρουστούμε και να συγκρουόμαστε με την αδικία, με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να στεκόμαστε πάντα αλληλέγγυοι, δίπλα σε όσους δεν έχουν δύναμη, δίπλα σε όσους δεν έχουν φωνή."

Τρίπολη, 12-09-2022
Γ. Φαράντος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.