Πολιτικη

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη (pics)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

"Η Τρίπολη βιώνει μια επενδυτική αναγέννηση". Ανακοίνωσε εφάπαξ ενίσχυση 600€ σε αστυνομικούς, λιμενικούς.

Με εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση, με ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου, αλλά και τις "προκλήσεις" που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία στο εγγύς μέλλον, ξεκίνησε η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

Ουσιαστικά, το βασικό "corpus" της ομιλίας περιστράφηκε γύρω από τα μέτρα κατά της ακρίβειας και, εν γένει, την κατάσταση που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των Ελλήνων.

"Νιώθω, ακούω, προσπαθώ", δήλωσε, σχηματικά, ο κ. Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος πως η Ν.Δ έχει αποδείξει πως μπορεί να τα "βγάλει" πέρα στα δύσκολα, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές στην Παιδεία- μάλιστα, θα μεταφέρει, όπως είπε, αίτημα στην Υπουργό Παιδείας περί δημιουργίας "Προτύπου Λυκείου" στην Τρίπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ανακοίνωσε πως διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το 3 τοις εκατό στις επαγγελματικές μισθώσεις και πως θα χορηγηθεί εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ ανά υπάλληλο σε όλους τους αστυνομικούς και λιμενικούς, για λόγους, όπως, είπε, "ευγνωμοσύνης" της πολιτείας για όσα έκαναν την περίοδο της πανδημίας και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε "νοσοκομείο αναφοράς" της Περιφέρειας και συνεπικουρικό του αντίστοιχου της Κορίνθου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών ο πρωθυπουργός έθεσε το ξεκάθαρο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων " θέλουμε δεύτερη φορά στη συμφορά ή δεύτερη φορά στην πρόοδο;" ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές αλλά για εθνικές εκλογές σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγο καιρό η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι επενδύσεις στην Πελοπόννησο- μέχρι το 2030- θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ, επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.