Πολιτικη

"Μπλόκο" στην είσοδο Αντιπεριφερειαρχών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ξεκάθαρη τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Μια αποστροφή του λόγου του άμεσου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ίσως να φέρει... αναταράξεις στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αρκαδία.

"Σχετικά με αυτό που με ρωτάτε για τα αυτοδιοικητικά στελέχη, μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά μας νυν αντιπεριφερειάρχες. Η αυτοδιοίκηση έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Την εμπιστευόμαστε, την εκτιμούμε και τη στηρίζουμε. Γι’ αυτό δεν θέλουμε να συνεχιστεί η λανθασμένη αντίληψη, η οποία θέλει την αυτοδιοίκηση όχι να είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα απλό σκαλοπάτι για την είσοδο στη Βουλή", δήλωσε επί λέξει ο κ. Μπρατάκος με τις παραπολιτικές στήλες να προχωρούν ακόμα περισσότερο και να αναφέρουν πως ένας από τους νυν Αντιπεριφερειάρχες που φερόταν να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των εθνικών εκλογών του 2023 είναι και ο Χρήστος Λαμπρόπουλος στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα η στήλη "bigmouth" έγραψε:

Βγήκε χθες στη Real του Χατζηνικολάου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, και μεταξύ των άλλων έκλεισε οριστικά τον δρόμο της συμμετοχής στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών. Όπως έμαθα, η συγκεκριμένη αναφορά έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο Μητσοτάκη, που προφανώς και δεν είχε κανένα λόγο, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, να προκαλέσει εμφυλίους στις τοπικές κοινωνίες. 

Μετά τα όσα είπε ο συναγωνιστής Μπρατάκος, μένουν εκτός ψηφοδελτίων ο Χρήστος Μιχαλάκης, που ετοιμαζόταν να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα, ο Τάσος Γκιολής, που ήθελα να είναι υποψήφιος στην Κόρινθο, η Φανή Παπαθωμά, που έραβε ταγεράκι για τη Βοιωτία, ο Σάκης Φωλίνας, που ετοιμαζόταν για το ψηφοδέλτιο των Γρεβενών, και ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, που διεκδικούσε μια θέση στον «γαλάζιο» συνδυασμό της Αρκαδίας. 

Ο αποκλεισμός των αντιπεριφερειαρχών αποφασίστηκε (όπως μαθαίνω) μετά την έντονη αντίδραση των νυν βουλευτών. Ο πρόεδρος Κυριάκος, που θέλει να οδηγηθεί με εσωκομματική ηρεμία στις κάλπες, έκρινε σκόπιμο εγκαίρως να βγει και να ξεκαθαρίσει το θέμα. Και αυτό το έκανε μέσω της χθεσινής αναφοράς του Γιάννη Μπρατάκου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.