Εκλογες 2019

Σμυρνιώτης: Πρωτογενής τομέας

Ο πρωτογενής τομέας πρωταγωνιστής στη μετάβαση του δήμου στη νέα εποχή.

√ Δημιουργία συμφώνων πιστοποίησης, τυποποίησης, ανάδειξης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών (μοσχοφίλερο, τυροκομικά, οπωροκηπευτικά). Ανάκτηση παλαιών τοπικών ποικιλιών αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με τους ωφελούμενους του Δημοτικού Λαχανόκηπου. Ανάδειξη γαστρονομικών προτάσεων συνδεδεμένων με τα τοπικά προϊόντα. Διασφάλιση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και διαρκής προωθητική και διαφημιστική εκστρατεία (συμβατικό και διαδικτυακό marketing, ημερίδες και συνέδρια διατροφολογίας, τεχνολογίας τροφίμων, υγιεινής).

√ Κατασκευή και συστηματική συντήρηση έργων προστασίας και προσβασιμότητας. Αντιπλημμυρική προστασία, άρδευση, πυρασφάλεια. Εξασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγροτικά πεδία. Ολοκλήρωση και αξιοποίηση των έργων της Τάκας και της Κανδύλας.

√ Εξωστρέφεια και εξαγωγές. Διαμεσολάβηση του δήμου σε αγορές του εξωτερικού για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και μείωση γραφειοκρατίας. Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

√ Εξοικονόμηση ενέργειας στην τοπική παραγωγή με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ηλεκτροδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Θεσμοθέτηση 500 περίπου νόμιμων θέσεων εποχικής απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα. Διαδικασίες προσδιορισμού οικολογικού αποτυπώματος ΜΜΕ. Βραβεία αριστείας μείωσης οικολογικού αποτυπώματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.