Εκλογες 2019

"Θέλουμε έναν δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανθρώπινο και φιλικό" (photos)

Την Παρασκευή 17 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης "Για την Τρίπολη", Δημήτρης Βόσνος, πραγματοποίησε ανοιχτό, δημόσιο διάλογο με θέμα τον "Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο".

Στο πλαίσιο του ανοιχτού, δημόσιου διαλόγου που διοργάνωσε η παράταξη "Για την Τρίπολη", πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συγκέντρωση με θέμα τον "Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο", στο Μεγάλο Καφενείο.

Ο κ. Βόσνος καλωσόρισε τον κόσμο που στήριξε για ακόμα μια φορά την προσπάθεια της παράταξής του, για δημόσιο διάλογο, λέγοντας πως:

"Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα προβλήματα της πόλης, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε τυχόν αντίλογο ή διορθώσεις έτσι ώστε αυτή η πόλη -μέσα και από τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις- να μπορέσει να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά."

Το θέμα της συγκέντρωσης ήταν ο σύγχρονος δήμος που οραματίζονται ως παράταξη, παραθέτοντας ιδέες που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλους δήμους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως: "Δεν ήρθαμε να σας πούμε ούτε μεγάλες, ούτε καινούργιες ιδέες αλλά ιδέες που εφαρμόζονται και σε πολύ μικρότερους δήμους με αρκετά σημαντικά αποτελέσματα."

Ο κ. Βόσνος μίλησε για σχέδιο υλοποιήσιμο ώστε να γίνει η Τρίπολη μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή πόλη. Μια "ψηφιακή", "έξυπνη" πόλη (smart city ) για τους πολίτες και τους επισκέπτες της.

 Μια πόλη που θα υιοθετεί την καινοτομία, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα, εξασφαλίζοντας την τοπική ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

"Στόχος μας μια "Ψηφιακή πόλη" που θα προσφέρει ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του δήμου και ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής και διαχείρισης των αιτημάτων τους.

Που θα λειτουργεί κέντρο διαχείρισης "Έξυπνης πόλης", με σύστημα παρακολούθησης του κυκλοφοριακού φόρτου, χώρων στάθμευσης, φωτεινών σηματοδοτών κλπ.

Με ψηφιακό σύστημα ανάδειξης, προβολής και ενοποίησης αρχαιολογικών κλπ επισκέψιμων χώρων του δήμου.

Επιπλέον, μπορούμε, αξιοποιώντας την τεχνολογία και εφαρμόζοντας αποτελεσματικά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας -σε συνδυασμό με τη χρηστή διοίκηση και τον εξορθολογισμό των δαπανών-, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των υπέρογκων λογαριασμών ύδρευσης που στάλθηκαν τελευταία στα χωριά μας αλλά και το αντίστοιχο ακριβό κόστος Δημοτικών τελών στην ίδια την Τρίπολη."

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Ζαρακοβίτης, τόνισε πως ο κ. Βόσνος είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που έχει υλοποιήσιμο πρόγραμμα για ψηφιακή πολιτική  και με χρονοδιάγραμμα.

Ο υπ. δήμαρχος μίλησε επίσης και για το συσσίτιο και τους άστεγους της πόλης.

Οι θεματικοί άξονες που συζητήθηκαν ήταν οι εξής:

1. Ψηφιακός Δήμος

2. Πράσινος (Green) και ενεργειακός Δήμος

3. Έξυπνη πόλη (Smart City)

4. Μείωση δημοτικών τελών και κοινωνική πολιτική.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους πολίτες τον λόγο πήρε και ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιάννη Μπουντρούκα, ο οποίος συνεχάρη την παράταξη του κ. Δημήτρη Βόσνου λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "Καμία άλλη παράταξη δεν έχει ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο για την ψηφιακή πολιτική του δήμου."

Έπειτα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία τονίζοντας πως: "Μπορεί ο Δημήτρης Βόσνος να είναι αύριο ο δήμαρχος ο οποίος θα είναι πρακτικός και αλληλέγγυος απέναντι στους πολίτες της Τρίπολης."

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Βόσνο να δηλώνει πως: "Θέλουμε έναν δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανθρώπινο και φιλικό με τις υπηρεσίες του, αλλά και με την κοινωνική πολιτική του."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.