Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Χαιρετισμός Παπαηλιού στον Πάνο Κολοκοτρώνη

Τον Πάνο Κολοκοτρώνη, τίμησαν την Κυριακή (05/11), στην Κοινότητα Θάνα του Δήμου της Τρίπολης, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, σε εκδήλωση που έγινε στο εκεί πολιτιστικό κέντρο, αλλά και στο σημείο που έχασε τη ζωή του, ο γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 

Κατά την εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Πάνου Κολοκοτρώνη στου Θάνα (5.11.2017),  ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος  Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε:

 

"Στη μακραίωνα ιστορία του ελληνισμού αναδείχτηκε, ως διαχρονική στάση ζωής του, η αντίσταση και το εξεγερσιακό πνεύμα  εναντίον όσων επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί στο "κύτταρο" και στην "κοσμοθεωρία" του.

 

Όμως, όταν εμφιλοχώρησε "η διχόνοια η δολερή", και αυτή στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του ελληνικού λαού, οι συνέπειες ήταν καταστρεπτικές.

   

Η ιστορία συνιστά άσκηση μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν και επεκτείνεται στο μέλλον. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να αντλούνται διδάγματα από την ιστορία μας. 

 

Εδώ και χρόνια η πατρίδα μας διανύει μία περίοδο κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και αξιών. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με εθνική ενότητα, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ μας, ώστε να την υπερβούμε και να απεγκλωβιστούμε το ταχύτερο δυνατόν από την επιτροπεία των ξένων δανειστών. 

 

Η ελπίδα αχνοφέγγει. Προσδοκούμε να την μετασχηματίσουμε σε ζώσα πραγματικότητα. Θα τα καταφέρουμε".

 

(Δελτίο Τύπου)

ΦΩΤΟ ert.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.