Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Οι Θησαυροί μου" στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος (video, photos)

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής για το Ολοκαύτωμα της Αττικής, που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Κούρος.

Η διεθνώς διακεκριμένη ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο "Οι θησαυροί μου" προσέγγισε με πολύ εύστοχο τρόπο το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα που έγινε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά με μεγάλη επιτυχία.

Η έκθεση Κούρος στην Τρίπολη, τη Δευτέρα (12/3), "φιλοξένησε" τα εκθέματα της κ. Ευθυμίου και πλήθος κόσμου προσήλθε στην αίθουσα τέχνης για να θαυμάσει τα έργα που αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα. 

Η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου είναι μία διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης που τα έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Το 2017 κέρδισε το Διεθνή τίτλο της "Royal Artist ".

Το μήνυμα που η Ιωάννα Ευθυμίου θέλει να περάσει είναι εμφανές, η διεκδίκηση της ελληνικής περιουσίας.

Η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου, η έκτη κόρη... ζωντανεύουν μέσα από τα έργα της ζωγράφου αναζητώντας με διεκδικητικό τρόπο τη χαμένη τους ταυτότητα αλλά και την επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους την Ελλάδα.

Η έκθεση με τίτλο " Οι θησαυροί μου " θέλει να σηκώσει το βάρος της Ελλάδας σε μια δύσκολη συγκυρία που ο τόπος μας βιώνει, εθνικά, ηθικά και οικονομικά, εμπνευσμένη από τις ρίζες και την ιστορία μας ως βασικές πηγές εξόδου, λειτουργώντας λυτρωτικά.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.