Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μια "Νυχτα Μαγικιά"...στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια "Νυχτα Μαγικιά" πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 12/3, με την συμμετοχή της Χορωδίας "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης.

Την παρελθούσα Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Λαμπράκη) πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: "ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ". Στο μεγάλο αυτό χορωδιακό έργο για τον Μίκη Θεοδωράκη, συμμετείχα 300 χορωδοί από 12 ελληνικές χορωδίες, μια εκ των οποίων ήταν και η αγαπημένη μας Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης. Ο "ΟΡΦΕΑΣ" μας είναι στο μουσικό άρμα του χορωδιακού Μίκη από την προηγούμενη χρονιά, όπου συμμετείχε σε δυο μεγάλες συναυλίες ("ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ") στο Μέγαρο Μουσικής και στο Καλλιμάρμαρο, άλλα και σε πόλεις τις Ελλάδας που περιηγήθηκε (Πάτρα, Θεσσαλονίκη).

 

 

Τις χορωδίες πλαισίωσαν οι σολίστ: Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Περρής και οι λυρικοί: Παντελής Κοντός, Αντώνης Κορωναίος, Ελένη Βουδουράκη, Κάτια Πάσχου, Ελένη Δάβου, και Μπάμπης Βελισσάριος. Η μουσική επιμέλεια, η ενορχήστρωση και η προσαρμογή για χορωδία περί των 35 έργων του μεγάλου μας συνθέτη, είναι έργο του σπουδαίου Έλληνα Συνθέτη και μαέστρου ελληνικών χορωδιών, του κ. Παναγή Μπαρμπάτη , εμπνευστή και της μοναδικής, για τα ελληνικά δεδομένα, Συμφωνικής Μαντολινάτας της Ελλάδας, που διάνθισε μουσικά τα ορχηστρικά μέρη των έργων. Στην συναυλία αυτή με τον μαγικό όγκο των 300 φωνών, ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος συνθέτης. Μεταξύ άλλων: "Άξιον Εστί", "Όμορφη πόλη", "Αρχιπέλαγος", "Μικρές Κυκλάδες", "Γειτονιά των αγγέλων", "Λιποτάκτες", "Πολιτεία", "Επιφάνεια" κ.α. Οι μαέστροι των χορωδιών,οι χορωδοί ,οι σολίστες και η συμφωνική μαντολινάτα, όλοι μία μουσική αγκαλιά το ξαναζήσαμε όπως και πέρσυ!

 

Τα έσοδα της Συναυλίας θα δοθούν για την στήριξη των ογκολογικών ασθενών του Νοσοκομείου "ΟΙ Άγιοι Ανάργυροι" και την λειτουργία του “Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού”.

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.