Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ομιλία με θέμα τη διαχείριση του θυμού στην Τεγέα

Ομιλία με θέμα τη διαχείριση του θυμού για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 19/3 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

"ΘΥΜΩΝΩ, ΘΥΜΩΝΕΙΣ, ΘΥΜΩΝΕΙ"

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ  

Ο άνθρωπος γεννιέται θυμωμένος. Το πρώτο κλάμα του νεογέννητου είναι γεμάτο θυμό και απαίτηση για προσοχή. Αυτό το πανίσχυρο συναίσθημα του θυμού είναι κυρίαρχο μέσα στην ψυχή όλων μας, εκτός αν μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που καταφέρνουν μόνοι τους να τιθασεύσουν και να εκλογικεύσουν τον θυμό τους̣ - οι περισσότεροι όμως χρειάζεται να το διδαχτούμε.

Το παράδοξο με το θυμό μας είναι ότι, ενώ τον επιτρέπουμε στον εαυτό μας, τον απαγορεύουμε στους άλλους. Ο θυμός μάς κάνει να "βγούμε  εκτός εαυτού", να χάσουμε τον έλεγχο της λογικής μας, να πράξουμε παρορμητικά, οπότε το αποτέλεσμα είναι συχνά καταστροφικό: πόλεμοι, συρράξεις, επιθέσεις, βία, φόνοι, τραυματισμοί, χωρισμοί, υλικές καταστροφές, έχουν πολύ συχνά στην αφετηρία τους ανθρώπινο θυμό.

 

Για να μην αφεθούμε στα ανεπανόρθωτα αποτελέσματα του θυμού, οφείλουμε να ψάξουμε, να βρούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικούς τρόπους, ώστε να τον διαχειριστούμε.

Για το ενδιαφέρον και σημαντικό αυτό θέμα θα μας μιλήσει:

η κ. Κική Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου,Εκπαιδευτικός-Οικογενειακή Σύμβουλος.

 

Tη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.