Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Χορωδιακό αντάμωμα στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Την Πέμπτη (5/4) και ώρα 19:30 μ.μ πραγματοποιείται χορωδιακό αντάμωμα, με τραγούδια κορυφαίων συνθετών, στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει μουσικό αντάμωμα της χορωδίας του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης και της χορωδίας Ενηλίκων Ν. Κυνουρίας, την Πέμπτη 12 Απριλίου (ώρα 19:30), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

 

Με τραγούδια κορυφαίων συνθετών, το κοινό θα απολαύσει το αντάμωμα των δύο χορωδιών, που ενώνουν μελοποιημένη ποίηση και έντεχνες λαϊκές μελωδίες, τραγουδημένες από τρεις διαφορετικές γενιές.

 

Η Χορωδία Ενηλίκων Ν. Κυνουρίας δημιουργήθηκε το 2011 έπειτα από πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνικά ανήσυχων ανθρώπων του Λεωνιδίου και του Τυρού με αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι. Πρώτος Μαέστρος της χορωδίας ήταν ο Στέφανος Καρδιόλακας, με τον οποίο η χορωδία έκανε τις πρώτες της συναυλίες κυρίως στο Λεωνίδιο. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα Μαέστρος της χορωδίας ανέλαβε ο κύριος Σταύρος Κουτίβας. Η χορωδία Ενηλίκων Ν. Κυνουρίας είναι τρίφωνη μικτή χορωδία, που αριθμεί περίπου 20 μέλη, με πλούσιο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

 

Η εικοσιπενταμελής Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας αποτελείται από παιδιά, εφήβους και ενήλικες και ξεκίνησε δυναμικά πριν από τρία χρόνια. Υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αμαλίας Γούλα ασχολείται με την παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την έντεχνη μουσική, ερμηνεύοντας τραγούδια κυρίως Αρκάδων ποιητών και συνθετών.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.