Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (video)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, τη Δευτέρα (30/4) και ώρα 11:30 π.μ. στο εργατικό κέντρο Τρίπολης.

Ο κ. Γούργαρης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης της Αρκαδίας απηύθυνε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής την Κυριακή (13/5) στην πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης ενώ τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς πραγματοποιούν πορεία και συλλαλητήριο την ίδια μέρα στην Πάτρα στις 18:30 μ.μ. ενώ για την μεταφορά θα υπάρχουν λεωφορεία από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου. 

"Στο σημερινό τοπίο, η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

 

Στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται να κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση με περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο αφορολόγητο, κλπ. Την ίδια ώρα στο εξωτερικό θερμές εστίες εκδηλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Η κατάσταση στο Αιγαίο με τις συνεχείς παραβιάσεις, τον εμβολισμό της κανονιοφόρου, τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο, στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή μυρίζει μπαρούτι και η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", που πρακτικά αυτό που σημαίνει είναι προσέλκυση επενδύσεων, αλλά ταυτόχρονα και εξαγωγή κεφαλαίων από ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες τόσο για το λαό μας, όσο και για τους λαούς της περιοχής.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης για ένα ισχυρό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απαιτώντας:

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

• Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.

• Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.

• Κατάργηση των πυρηνικών – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

• Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του."

 

Την Κυριακή (6/5) και ώρα 17:00 μ.μ. θα πραγματoποιηθεί ομιλία και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας  δρόμου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 5.00 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 4.30 το απόγευμα. 

 

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την Σπάρτη ως την Κερασίτσα όπου στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης  θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού  θα γίνει ο τερματισμός. Μέσα στην Τρίπολη μετά την εκκίνηση θα κατευθυνθούν από τους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης. Κατά την επιστροφή θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός). 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.