Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εγκαίνια του κωδωνοστασίου του Ι.Ν. Ταξιαρχών Τρίπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου στερέωσης και αποκατάστασης του κωδωνοστασίου του Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης, την Κυριακή 6-5-2018 στον περίβολο του ναού, μετά το πέρας της Κυριακάτικης λειτουργίας. 

Το κωδωνοστάσιο του ναού που κατασκευάστηκε το έτος 1872, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα και ενδιαφέροντα κωδωνοστάσια της Αρκαδίας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Τήνιο μαρμαρογλύπτη Ιωάννη Θεοτικό και είναι χαρακτηρισμένο ως νεώτερο μνημείο.

Η τελετή των εγκαινίων θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Στην εκδήλωση θα παραστούν για την παράδοση – παραλαβή του έργου, εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (που υλοποίησε το έργο) και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (που θα το παραλάβει).

Το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Κωδωνοστασίου χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-2013 και το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.