Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Επιτυχής η εκδήλωση για επιχειρήσεις και επαγγελματίες!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας  και το ΤΕΕ Πελοποννήσου  με θέμα: "Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών" το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 12:00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκόμενων αναφορικά με τη ρύθμιση των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ο οποίος χαρακτήρισε θετικό το νέο πλαίσιο αφού δίνει ανάσα στους χρεωμένους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Στη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τας εγγυημένα και μη εγγυημένα δάνεια: "δέκα χρόνια πασχίζουμε να λυθεί το θέμα των εγγυημένων δανείων και των πυρόπληκτων δανείων. Πρέπει να ενταχθούν και όλα τα πυρόπληκτα δάνεια στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων , ακόμα και αυτά που έχουν καταγγελθεί και μη εγγυημένα δάνεια που είχαν δοθεί σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε πυρόπληκτες περιοχές".

Τη σημασία του νέου Θεσμικού πλαισίου επεσήμανε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου κα. Χαρίλεια Τσιώλη στη διάρκεια της ομιλίας της, η οποία τόνισε επίσης ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά στη σημερινή εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των επαχθών εφαρμοζόμενων μέτρων στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα,  οι υποχρεώσεις των συναδέλφων Μηχανικών είναι υπέρογκες με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό να βγαίνει εκτός επαγγέλματος, αφού οι δουλειές έχουν μειωθεί και οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εξυγιανθούν και να αναβιώσουν και τους ελεύθερους επαγγελματίες να μπορέσουν να επιστρέψουν στο επάγγελμά τους. 

Και οι δύο πρόεδροι, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και κα. Χαρίκλεια Τσιώλη ανέφεραν ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα κομμάτι του θεσμού της διαμεσολάβησης καθώς μπορεί ο επαγγελματίας να ρυθμίζει τις οφειλές του χωρίς να εμπλέκεται το δικαστικό σύστημα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Κέντρο Διαμεσολάβησης και το Ινστιτούτο Κατάρτισης της Διαμεσολάβησης, που έχουν ιδρύσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης και την στήριξη του ΤΕΕ Πελοποννήσου σε αυτό τον θεσμό. 

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος αφού συνεχάρη του Επιμελητήριο Αρκαδίας για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που κάνει για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενημέρωση των μελών του αναφέρθηκε στην ρύθμιση του χρέους και ότι πλέον η ελληνική οικονομία θα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες με το νέο παραγωγικό υπόδειγμα που θα προσανατολίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μετά από επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού.

"Να συστρατευτούν όλοι οι φορείς για να βρουν μια λύση γιατί είναι πολύ μεγάλο το ιδιωτικό χρέος και τα περισσότερα είναι προσαυξήσεις και πανωτόκια και όχι πραγματικό χρέος" τόνισε στην διάρκεια της εισήγησής του ο κ. Φώτης Κουρμούσης αναφέροντας πως το σημαντικότερο ζήτημα είναι να γνωρίζει ο επαγγελματίας ότι είναι εγγυημένο γιατί πολλές φορές οι έλεγχοι του Υπουργείου ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει την εγγύηση. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, αν ισχύει ότι είναι δύσκολο κάποιος να επιτύχει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και ότι απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους ανέφερε ότι δεν απαιτείται όγκος δικαιολογητικών για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, γιατί όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά και πλέον μέσα στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους μπορεί κάποιος να βρει σχεδόν το σύνολο των πληροφοριών, ο,τιδήποτε υπάρχει σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρονικά, καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά. 

Στο τέλος της εκδήλωσης οι Πρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και Χαρίκλεια Τσιώλη ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους ότι στις ιστοσελίδες των Επιμελητηρίων θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση με όλα τα στοιχεία για τη ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, www.teepelop.gr  μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

(Δελτίο Τύπου) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.