Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ενημερωτική δράση για νοσηλευτές της Τρίπολης

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΕΣΔΥ, από 9 Ιουλίου έως και 11 Ιουλίου υλοποίησε ενημερωτική και εκπαιδευτική δράση για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία.

Σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Αργολίδα και Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση, στο πλαίσιο  υλοποίησης του “Ολοκληρωμένου προγράμματος κινδύνων  που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (Κουνούπια, Σκνίπες, Φλεβοτόμοι).

Ανάπτυξη μηχανισμού Ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών στη Περιφέρεια  Πελοποννήσου και Δημιουργία Δομής Ελέγχου, Επιτήρησης και Επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές” και ειδικότερα για την υλοποίηση του προγράμματος: "Δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (ελονοσία) με πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια Πελοποννήσου" για την τριετία 2017-2018-2019’’

Η εκπαιδευτική δράση  σχετικά με την Εργαστηριακή Διάγνωση της ελονοσίας απευθυνόταν κυρίως στους  Βιοπαθολόγους και τους Παθολόγους , ενώ παράλληλα έγινε και εκτενής ενημέρωση για την ελονοσία και τον Ιό του  Δυτικού Νείλου   στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ανωτέρω νοσοκομείων. 

Η Αντιπεριπεριφερειάρχης Υγείας – Παιδείας & Πολιτισμού κα Ελένη Παναγιωτοπούλου προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας  Διευθυντής ΕΣΥ, συντόνισε και προλόγισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Στην δράση αυτή συμμετείχαν  από επιστημονικής  πλευράς οι  κυρίες Βασσάλου Ευδοκία και Μπίμπα Αναστασία, από τον  Τομέα Παρασιτολογίας – Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας/ ΕΣΔΥ και  η κα   Μαρία Τσερώνη, από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι στο ΓΝ Σπάρτης έχει προηγηθεί η ανάλογη εκπαίδευση τα προηγούμενα έτη από το αντίστοιχο  πρόγραμμα που εκπονείται στο δήμο Ευρώτα, καθώς και πρόσφατη ενημέρωση .

Η ενημέρωση -  εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε  ως ακολούθως στο κατωτέρω πίνακα:

Η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και την συμμετοχή τους κκ Διοικητές καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας που παρευρέθησαν.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.