Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αφιέρωμα στον Τριπολίτη Κώστα Καρυωτάκη (video, photos)

Μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, επιχείρησε να σκιαγραφήσει τον Έλληνα ποιητή. 

Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στη ζωή του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, έλαβε χώρα στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τον θάνατό του. 

Ο Κώστας Καρυωτάκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του Μεσοπολέμου. Εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και παράλληλα κοινωνικός αν όχι βαθιά πολιτικός ποιητής, μεταφραστής καταραμένων ποιητών, είναι ο "ιδανικός αυτόχειρας" που έδωσε τέλος στη ζωή του στα τριάντα δύο του χρόνια καθώς, οι συνεχείς μεταθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες από πόλη σε πόλη, οι συκοφαντίες και η κλονισμένη του υγεία έριχναν βαριά σκιά πάνω στην, ούτως ή άλλως, ευαίσθητη κράση του.

Να επισημάνουμε πως, στο αφιέρωμα το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.