Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τατούλη: Σημαντικός ο ρόλος των γυναικών της ομογένειας

Τη σημασία του απόδημου Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Αρκάδων συμπατριωτών της υπογράμμισε η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών Εύη Τατούλη, κατά την παρέμβαση της στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη.

Η κυρία Τατούλη μάλιστα αναφέρθηκε με πολιτικούς όρους στους τρεις σημαντικούς πυλώνες που συνθέτουν την αξία που αντιπροσωπεύει η ομογένεια απανταχού της Γης:  Στον σημαντικό ρόλο των γυναικών της ομογένειας, οι οποίες κρατούν τη γλώσσα, τις παραδόσεις και την θρησκεία στα Ελληνόπουλα της δεύτερης και τρίτης γενιάς,  στον Αρκαδισμό και στους δύσκολους αγώνες που έδωσε ο κάθε Αρκάς και  στα «αγκάθια» του ελληνικού κράτους, την ασυνέπεια και τη γραφειοκρατία

 

“Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη μνεία σε όλες αυτές τις γυναίκες που πίσω από εσάς, είτε είναι οι σύζυγοι σας, είτε οι μητέρες των παιδιών σας, είτε Αντιπρόεδροι των συλλόγων σας, είναι εκείνες που βγάζουν τη δουλειά” ανέφερε απευθυνόμενη στους επικεφαλής των συλλόγων των απανταχού Αρκάδων η Εύη Τατούλη επαναλαμβάνοντας με έμφαση “Γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας να βγάζουμε τη δουλειά. Όχι για να ακούσουμε μπράβο, αλλά έτσι αποφασίσαμε να πορευτούμε στη ζωή μας".

 

“Είμαστε όμως όλοι λίγο μετανάστες, είμαστε όλοι λίγο και πρόσφυγες” ανέφερε στην συνέχεια η Εύη Τατούλη, ενώ περιέγραψε την πορεία της οικογένειας της,  που μετανάστευσε από την Αρκαδία το 1880 για να επιστρέψει σχεδόν 34 χρόνια μετά ξανά στα ίδια μέρη, όσο και τον ξεριζωμό της οικογένειας της στην Κύπρο από όπου έλκει την καταγωγή της η μητέρα της.

 

Αναφερόμενη στη συνέχεια στον Αρκαδισμό η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών Εύη Τατούλη σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το κίνημα αυτό αφορά ανθρώπους με ελπίδα που δεν είναι πολίτες μιας μικρής γης. «Ο Αρκαδισμός δεν είναι μία απελπισμένη έννοια, για απελπισμένους ανθρώπους που επενδύουν στο διχασμό. Δεν είναι για αυτούς που θέλουν να μείνουν στο παρελθόν νομίζοντας ότι το μέλλον δεν θα έρθει ποτέ. Ο Αρκαδισμός είναι για ανθρώπους που τους ανήκει ο κόσμος όλος».

 

Η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών στην συνέχεια υπογράμμισε ιδιαίτερα τα «αγκάθια» του ελληνικού κράτους που εδράζονται στην ασυνέπεια και τη γραφειοκρατία, εκφράζοντας την ελπίδα αλλαγής αυτής της νοοτροπίας με την βοήθεια των Απόδημων Ελλήνων. “Και αυτή τη φορά που η πατρίδα μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση πιστεύω ότι θα τα καταφέρει με τη δική σας συνδρομή” σημείωσε η κα Τατούλη τονίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτεί την οικονομική ενίσχυση από μέρους των ομογενών αλλά την μεταλαμπάδευση των δεξιοτήτων, της γνώσης και των ικανοτήτων που αναπτύσσουν οι Έλληνες μακριά από τα σύνορα της χώρας.

 

Η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών στην συνέχεια ανέδειξε στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη τις πρωτοβουλίες πολιτών που με τα έργα που υλοποιούν αλλάζουν την νοοτροπία των συμπατριωτών μας στην Αρκαδία, προσφέροντας προοπτική ανάπτυξης και βελτίωσης, τόσο για την τοπική οικονομία όσο και κοινωνικά. “Είναι τα μονοπάτια της Γορτυνίας, τα υπό διαμόρφωση μονοπάτια του Πάρνωνα, το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου, η διεθνής διπλωματία του Πολιτισμού που πάνε τον τόπο μας μπροστά” κατέληξε η κα Τατούλη που ευχήθηκε από βάθος καρδιάς καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα του Συνεδρίου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.