Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Τρίπολη

Την 1η Σεπτέμβρη στο θεατράκι της "Σκακιέρας" στην περιοχή Κλωνατζίδικα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Τρίπολη.

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. 

Το σύστημα, μέσα στο οποίο ζει η σημερινή νεολαία, δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα άλλο παρά φτώχεια, αβεβαιότητα, πολέμους, προσφυγιά, νέα μέτρα ενάντια στα δικαιώματα μας χωρίς τέλος… Οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι παρά την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, η αντιμετώπιση ακόμη και της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής του λαού ως κόστος έχει τραγικές συνέπειες. Το ΚΚΕ, το κόμμα μας παραμένει μέχρι σήμερα το ποιο «νέο» κόμμα, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή του παλιού, του γερασμένου κόσμου και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι δανεισμένο από το “Καπνισμένο Τσουκάλι” του Γιάννη Ρίτσου και έχει ως εξής: "Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!". 

Καλούμε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κάθε νέος που δεν «βολεύεται» με την σημερινή πραγματικότητα, που προβληματίζεται, που έχει διάθεση να αλλάξει τον κόσμο όσο δύσκολο και αν φαντάζει. Να γνωρίσει τους σκοπούς και την ιστορία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, να έρθει σε επαφή με τις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της διεκδίκησης, της πίστης στις δυνάμεις της εργατικής τάξης, υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το ίδιο το φεστιβάλ μας. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

 Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

 Αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ

 Συναυλία από έντεχνο – λαϊκό συγκρότημα

 Έκθεση βιβλίου – Φωτογραφικό αφιέρωμα

 Ομιλία από τον Καραγιάννη Γιώργο, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ. 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.