Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον “Χορεσίβιο”

Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου “Χορεσίβιος” στo πλαίσιo των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου της Αποκριάς διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

1. Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 21.00, στην ταβέρνα ‘Βασιλικός’ στο Βαλτεσινίκο, τον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

2. Κυριακή 10 Μαρτίου το πρωί αποκριάτικα παιχνίδια στην πλατεία του χωριού.

3. Κυριακή 10 Μαρτίου το απόγευμα, αποκριάτικη παρέλαση και κάψιμο του καρνάβαλου.

Θα ακολουθήσουν στην κεντρική πλατεία, αποκριάτικοι χοροί και προσφορά τσουκαλόκαυτου.

4. Από την Πέμπτη 7/3 έως και την Κυριακή 10/3 και καθ όλη την διάρκεια της ημέρας θα ακούγονται αποκριάτικα τραγούδια σε όλο το χωριό, από τα ηχεία του ‘Χορεσίβιου’.

Και αυτές τις απόκριες, όπως και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, τόσο η μουσική κάλυψη όσο και όλες οι υπόλοιπες δράσεις, υλοποιούνται με την βοήθεια των επαγγελματιών του Βαλτεσινίκου, που συνέβαλλαν τόσο χρηματικά όσο και προσφέροντας προσωπική εργασία. Επίσης τα μέλη του χορευτικού τμήματος φρόντισαν για το στολισμό του χωριού.

Τέλος η Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση προσέφερε χρηματικό ποσό για την αγορά αποκριάτικου υλικού.

Ο ‘Χορεσίβιος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που για άλλη φορά, όλοι μαζί καταφέραμε να δώσουμε ένα εορταστικό κλίμα τις γιορτινές αυτές μέρες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.