Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

To κάψιμο του καρνάβαλου στον Άγιο Βασίλειο! (photos)

Στο κάψιμο του καρνάβαλου στο χωριό Άγιος Βασίλειος, βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα" και υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος.

Ο κ. Τσιαμούλος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"Το Σάββατο το βράδυ επισκέφθηκα τον Άγιο Βασίλειο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, για να παρευρεθώ στο Γλέντι που διοργάνωσαν. Μετά από χρόνια αναβίωσε και πάλι το έθιμο με το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία του χωριού και ως είθισται σήμανε το τέλος των Αποκριάτικων εκδηλώσεων και το ξεκίνημα της Σαρακοστής. Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχονταν τους επισκέπτες με χαρά και τους κερνούσαν κρασί και ζεστή φασολάδα. Η διάθεση όλων ήταν ανεβασμένη, τραγουδούσαν και χόρευαν γύρω από τη φωτιά. Συνομίλησα με τους συγχωριανούς μου και αντάλλαξα ευχές μαζί τους. Τα προβλήματα του χωριού είναι υπαρκτά, ο σημερινός πρόεδρος έχει δώσει σε πολλά από αυτά λύση αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν και περισσότερα για μια κοινότητα που είναι δίπλα στην Τρίπολη αλλά και στην ΒΙΠΕ.

Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο αλλά και όλο τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του να διατηρεί και να αναβιώνει τέτοια έθιμα."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.