Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δ. Τρίπολης: Εξέταση και εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ

Κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ, στο χωριό του πρώην δημοτικού σχολείου Τζίβα του Δήμου Τρίπολης. 

Την  Παρασκευή 03 Μαΐου 2019 στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Τζίβα του Δήμου Τρίπολης, διεξήχθη με επιτυχία παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ, στο πλαίσιο Δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία "Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας "Υγεία για όλους".

Την επιστημονική εποπτεία είχε η παιδίατρος κα Κλημεντίνη Κορώνη-Παπαντωνίου και το συντονισμό της ανωτέρω δράσης είχε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλλαν η υπεύθυνη του προγράμματος «Υγεία για Όλους» κα Ελένη Σωτηροπούλου, ο εκπρόσωπος της κοινότητας Τζίβα, κος Δημήτριος Σκλήφας, οι εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Τρίπολης, καθώς επίσης και το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά εξετάστηκαν 35 παιδιά ΡΟΜΑ και εμβολιάστηκαν 25 παιδιά. Παράλληλα ανάλογες ολοκληρωμένες ιατρικές δράσεις υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας,  όπως στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας Μεσσηνίας στις 02 Μαΐου 2019, στο Δήμο Δυτικής Μάνης στις 04 Μαΐου 2019 και στο Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα  στις 05 Μαΐου 2019.

Το τμήμα πρόληψης και προαγωγής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους εμβολιασμούς ως  μια ασφαλή και αποτελεσματική ως προς το κόστος μέθοδο προστασίας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νηπίων και παιδιών. 

Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου με γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την Δημόσια Υγεία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό ως μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής προσφοράς. 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.