Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μουσείο Τεγέας: Αφιέρωμα στις καινοτόμες τεχνολογίες του

Αν και μόλις 232 τ.μ., χωράει απίστευτο όγκο πληροφοριών που "βομβαρδίζουν" τον επισκέπτη.

Σύγχρονες μουσειακές αφηγήσεις και «έξυπνες» βόλτες σε αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Με αυτή την πρόταση η Καθημερινή συνοψίζει το αφιέρωμά της σε όλα τα μουσεία της Πελοποννήσου που συνδυάζουν τη νέα τεχνολογία.

Ειδικότερα για το δικό μας Αρχαιολογικό Μουσείο στην Τεγέα γράφει:

"Τίποτα δεν προδίδει στον ανυποψίαστο επισκέπτη που αντικρίζει το μικρό παραδοσιακό πέτρινο κτίριο στο χωριό Αλέα της Αρκαδίας την υψηλής τεχνολογίας εμπειρία που τον περιμένει μπαίνοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. Αν και μόλις 232 τ.μ., χωράει απίστευτο όγκο πληροφοριών που τον βομβαρδίζουν με κάθε τρόπο, διατηρώντας το ενδιαφέρον του ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. 

Ξεχάστε τις «στεγνές» ξεναγήσεις. Eδώ τα εκθέματα λειτουργούν συμπληρωματικά στις ψηφιακές εφαρμογές, στις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και στις διαδραστικές επιφάνειες αφής. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο τρόπος με τον οποίο η ιστορία, η αρχαιολογία, η χαρτογραφία και η γεωλογία φιλτράρονται μέσα από τις καινοτόμες τεχνολογίες του μουσείου, που το 2016 απέσπασε ειδικό έπαινο  («Special Commendation 2016») κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς.

Από τις τέσσερις αίθουσες που καταλαμβάνει η έκθεση, η οποία αφηγείται τη γέννηση και την εξέλιξη της ιστορίας της Τεγέας, θα σας εντυπωσιάσει η τέταρτη, με τα αγάλματα από το ιερό της Αθηνάς Αλέας, το οποίο θα εξερευνήσετε εικονικά μέσα από 3D αναπαράσταση."

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα της Καθημερινής στα hi-tech μουσεία της Πελοποννήσου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.