Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αστεροσκοπείο Ασέας: "Σύγχρονη Κοσμολογία" (photos)

Επιστημονικές ομιλίες για το κοινό στο αστεροσκοπείο Ασέας, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Το αστεροσκοπείο Ασέας με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) διοργανώνει μία σειρά από επιστημονικές ομιλίες για το κοινό, που θα πραγματοποιηθούν βραδιές χωρίς φεγγάρι ώστε να συνοδεύονται από παρατήρηση αντικειμένων βαθέος πεδίου, με το πρωτεύον τηλεσκόπιο μας διαμέτρου 28cm.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα μας μεταφέρουν τη σύγχρονη γνώση και έρευνα σε θέματα Αστροφυσικής, Πυρηνικής Φυσικής και Μαθηματικών.

Είναι πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι αντίστοιχο στην Αρκαδία και πιστεύουμε και μία καλή ευκαιρία ώστε να μπορέσει η περιοχή μας να αποκτήσει μία άμεση σύνδεση με τις επιστήμες αιχμής.

H μεγάλη εκδήλωση του καλοκαιριού είναι μία ομιλία που πιστεύουμε ότι θα σας συναρπάσει.

Στο Αστεροσκοπείο Ασέας και για πρώτη φορά στην Αρκαδία, έρχεται ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητής Αστροφυσικής στο τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, δρ Μανώλης Πλειώνης.

Ο δρ Πλειώνης θα μας μιλήσει για τις βάσεις της Σύγχρονης Κοσμολογίας, το τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος, τις ενδείξεις που μας οδήγησαν στο μοντέλο της μεγάλης έκρηξης και πώς πιστεύουμε ότι εξελίσσεται από τότε. Συγχρόνως θα μας ενημερώσει για τις σύγχρονες έρευνες στο τομέα της θεωρητικής φυσικής και θα απαντήσει στις απορίες του κοινού και των μαθητών λυκείου που θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες στο Αστεροσκοπείο Ασέας για τα μαθήματα αστροφυσικής.

Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας και την προσπάθεια μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης για την εκδήλωση, με email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας στο fb.

 

Πηγή: astroasea.com

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.