Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Συναυλία rock και pop μουσικής με Νεανικές μπάντες

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου οργανώνει στην Επισκοπή Τεγέας Συναυλία rock και pop μουσικής με τις Νεανικές μπάντες του Αττικού Ωδείου Τρίπολης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο της &Έκθεσης Τεγέας την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στις 8:30 το βράδυ.

 

Παίρνουν μέρος οι σπουδαστές του Ωδείου:

Πιάνο: Οδυσσέας Ψιμάρνης, Τύμπανα: Βασίλης Μπουγιούκος,

Ηλεκτρικό μπάσο: Παναγιώτης Σύριος,

Ηλεκτρική κιθάρα: Μαρία-Γλυκερία Γιαννούλη, Αγάπη Μονοκρούσου, Γιώργος Γκέκας,

Τραγούδι: Ελένη Τσιαγκίρη, Μαρία-Γλυκερία Γιαννούλη

 

Επίσης παίρνουν μέρος:

Η καθηγήτρια φωνητικής του Ωδείου Στεφανία Γατσάκου και η καθηγήτρια μοντέρνου πιάνου Μαρία Εικοσιπένταρχου.

Επιμέλεια - διασκευές: Γιώργος Κατραλής, Γιώργος Παναγιωτόπουλος

 

Δείτε στις πιο κάτω διευθύνσεις τις Νεανικές μπάντες του Αττικού Ωδείου Τρίπολης σε πρόσφατες συναυλίες.

https://www.youtube.com/watch?v=EzF1FXfsLso

https://www.youtube.com/watch?v=5vnSSjvEY9M

https://www.youtube.com/watch?v=guGQxgAYb4s

 

Λίγα λόγια για το Αττικό Ωδείο Τρίπολης

Το Αττικό Ωδείο Τρίπολης ιδρύθηκε το 1983 από τον συνθέτη και καθηγητή ανωτέρων θεωρητικών Γιώργο Κατραλή. Είναι γενική η εντύπωση ότι το Αττικό Ωδείο ύστερα από τριανταέξι χρόνια λειτουργίας ικανοποίησε το επιτακτικό αίτημα της ανανέωσης και αναγέννησης στη μουσική παιδεία της περιοχής μας.

Δεκάδες μαθητές του οδηγήθηκαν στις ανώτερες βαθμίδες της μουσικής τέχνης κατακτώντας πτυχία και διπλώματα. Πολλοί από αυτούς πανηγύρισαν την είσοδό τους στα μουσικά Πανεπιστημιακά τμήματα, καθώς και την διάκρισή τους σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Το Αττικό Ωδείο ήταν από την αρχή της λειτουργίας του ένας χώρος όπου η εκμάθηση της μουσικής γινόταν με σοβαρότητα, οργάνωση και προγραμματισμό. Όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας που ειδικεύονται σε συγκεκριμένο όργανο εκτός από το ειδικό μάθημα, παρακολουθούν και ένα κύκλο μαθημάτων που αποτελείται από: θεωρία, σολφέζ, ακουστικά, χορωδία, ιστορία μουσικής κ.α. που εξασφαλίζουν σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση της μουσικής.  

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Ωδείου ανέδειξαν μια επίλεκτη ομάδα σολίστ που σήμερα θεωρείται μια από τις κορυφαίες επαγγελματικές καλλιτεχνικές ομάδες της χώρας μας. Η δράση της με συναυλίες, διαλέξεις, ιστορική καταγραφή και έρευνα, αναγνωρίζεται από όλη τη μουσική κοινότητα της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι ένα δελεαστικό τοπίο για τους νέους μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν με στόχο την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το Αττικό Ωδείο Τρίπολης είναι ένα πραγματικό στολίδι για την Αρκαδία, σημείο αναφοράς και για τους γειτονικούς νομούς αφού πολλοί σπουδαστές από Άργος,

Ναύπλιο, Σπάρτη, και Καλαμάτα σπουδάζουν στο Ωδείο μας. Το Αττικό Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος εκπαιδευτικό ίδρυμα που ελέγχεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι μουσικές σπουδές είναι από τις λίγες ενασχολήσεις ενός μαθητή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μπορούν να του εξασφαλίσουν επαγγελματικό πτυχίο σε νεαρή ηλικία.

Αυτό όμως που προσφέρει το Ωδείο, είναι η αίσθηση της προσωπικής φροντίδας και ενδιαφέροντος που απολαμβάνει κάθε μαθητής ανεξαρτήτου ηλικίας. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Αττικό Ωδείο είναι ένα Ωδείο διαφορετικό. Άλλωστε μια ματιά στο ιστορικό του, ή η παρακολούθηση μιας συναυλίας μας θα σας πείσει ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.