Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Εύχομαι η νέα περιφερειακή αρχή να αλλάξει ρότα"

"Εύχομαι και ευελπιστώ η νέα περιφερειακή αρχή, που πριν ακόμα αναλάβει, δηλώνει πως θα καταργήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις, να αλλάξει ρότα", τόνισε ο κ. Γιαννακούρας.

Οσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγελλης Γιαννακούρας για την εκδήλωση:

"Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, το Σάββατο 17 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχε ως συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με τις εκδηλώσεις αυτές τις οποίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην ανάδειξη είτε ιστορικών χώρων, είτε αρχαιολογικών, χώρων, όπως το αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, που γίνεται σήμερα αυτή η εκδήλωση, είτε τοπικών προϊόντων της αρκαδικής γης.

Σήμερα απολαύσαμε εδώ μία ακόμα παράσταση, αναλογιζόμενοι πως 2500 χρόνια πριν οι πρόγονοί μας σε τούτον τον χώρο, απολάμβαναν και αυτοί παραστάσεις.

Ακούσαμε μελοποιημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε έναν τόπο που η ποίηση είναι ταυτόσημη μαζί του.

Άλλωστε η πρώτη Ελληνίδα ποιήτρια ήταν η Ανύτη από την Τεγέα, το 350 πΧ και είχε χαρακτηριστεί ως "θηλυκή Όμηρος" αλλά και νεότεροι ποιητές ήταν από την Αρκαδία, όπως ο Λειβαδίτης, ο Ουράνης, ο Βαλαβάνης, ο Παπαρρηγόπουλος, ο Καρυωτάκης , ο Γκάτσος (τραγούδια του απολαύσαμε σήμερα).

Εύχομαι και ευελπιστώ η νέα περιφερειακή αρχή, που πριν ακόμα αναλάβει, δηλώνει πως θα καταργήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις, να αλλάξει ρότα και να συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την μεγάλη και ξεχωριστή πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.

Εμείς θα συμβάλλουμε και από τη θέση που θα έχουμε τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της υπέροχης εκδήλωσης."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.