Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Θεατρική Ομάδα Τρίπολης: "'Ερχεται" η νέα της παραγωγή

Νεοελληνική κωμωδία θα παρουσιάσει στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης η τοπική Θεατρική Ομάδα.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή θεατρική παράσταση, η οποία βασίζεται σε θεατρικά κείμενα που δημιουργήθηκαν λίγο μετά την απελευθέρωση από τα "δεσμά" της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την επίσημη εγκαθίδρυση του  νέου Ελληνικού κράτους.

Η εν λόγω παραγωγή φιλοδοξεί να φέρει σ' επαφή το κοινό της Τρίπολης- και όχι μόνο- με τα "πρώτα βήματα" της νεοελληνικής κωμωδίας, σε μια εποχή όπου, όπως αντιλαμβάνεστε, υπήρχαν τεράστια προβλήματα ως προς την οργάνωση και τη λειτουργία του κράτους, αλλά και η ίδια η Ελληνική κοινωνία βίωνε μια διαδικασία "βίαιου" μετασχηματισμού από "Οθωμανική Επαρχία" σε "Ανεξάρτητη χώρα" της νοτιανατολικής Ευρώπης.

 

Ουσιαστικά, τα θέματα που πραγματεύεται η "νηπιακής ηλικίας" νεοελληνική κωμωδία, αποτελούν ένα ιδιότυπο "αμάγαλμα" λαϊκής παράδοσης και εκσυγχρονιστικών τάσεων, μέσα από την σατιρική ματιά των πρώτων νεοελλήνων κωμωδιογράφων.

 

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από τις 14 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, και θα διαρκέσουν έως και τις 20 Οκτωβρίου. Ώρα έναρξης θα είναι η ενάτη βραδινή (21:00) και χώρος διεξαγωγής το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο της Τρίπολης, επί της πλατείας Πετρινού.  

 

 Κρατήσεις θέσεων, από 11-20 Οκτωβρίου, στο φουαγιέ του θεάτρου ή στο τηλέφωνο 2710-233111 από 12:00-13:30 και 19:00-20:30.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.