Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Πράσινο" για να ανακηρυχθεί διατηρητέο το Γυμνάσιο Λαγκαδίων!

Το αίτημα που κατέθεσε το σωματείο "Ανθη της Πέτρας" βρήκε ανταπόκριση από τη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας.  

Το κτίριο του Γυμνασίου των Λαγκαδίων αποτελεί ένα εμβληματικό τοπόσημο όχι μόνο της ιστορικής πάλαι ποτέ κωμόπολης, αλλά και της Λαγκαδινής τέχνης της πέτρας. 

Τα Άνθη της Πέτρας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για την προστασία σημαντικών μνημείων της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής έχουν προωθήσει  από τον Μάρτιο του 2018 αίτημα για τον χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Λαγκαδίων ως Διατηρητέου Ιστορικού Μνημείου. 

Η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας ήταν θετική και ο φάκελος βρίσκεται στην τελική φάση αξιολόγησης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν ζητήσει την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας σχετικώς με το θέμα το οποίο θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου. 

Ελπίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανταποκριθεί θετικά.   

Στη συνέχεια το αίτημα των Ανθέων θα προωθηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, του οποίου η θετική ανταπόκριση θα σηματοδοτήσει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας για την προστασία του μνημείου σε θεσμικό επίπεδο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.