Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Σεμινάριο με θέμα: Γέφυρες στην Κοινότητα

Το διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π.Ε. Αρκαδίας.

Το σεμινάριο, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αποσκοπούσε στη δικτύωση, τη συνεργασία και την ενεργοποίηση φορέων της κοινότητας, ώστε να δημιουργηθεί ένα διευρυμένο δίκτυο ανθρώπων που στηρίζουν το έργο του Κέντρου, λειτουργούν πολλαπλασιαστικά μεταφέροντας το μήνυμα της Πρόληψης σε όλη την κοινότητα και ιδιαίτερα στους νέους που μεγαλώνουν μέσα στο συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον και επηρεάζονται από τις στάσεις για την υγεία που αυτό υιοθετεί κάθε φορά.

Μέσα σε κλίμα συνεργατικότητας, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης οι συμμετέχοντες φορείς διερεύνησαν τη δυνατότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ανάδειξης  και ενεργοποίησης των δυνάμεων της κοινότητας. Στο τέλος του σεμιναρίου διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας για την υλοποίηση παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα.

Το σεμινάριο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε τρεις δίωρες συναντήσεις, συντόνισαν η Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π. και η Ιωάννα Σίδερη, Ψυχολόγος και συμμετείχαν οι: 

1. Περιφέρεια Πελοποννήσου – Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Επιτελική / Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης 

2. Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών & Εφήβων Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

3. ΕΑΠ – Παράρτημα Τρίπολης 

4. Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης 

5. Σύλλογος  ΑΜΕΑ 

6. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης 

7. Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης 

8. Δράστες – Ομάδα Ερασιτεχνικού Θεάτρου 

9. Αναπτυξιακή Πάρνωνα 

10. Α.με.Α. εν δράσει

11. Ομάδα Εθελοντών Κέντρου Πρόληψης

Ευχαριστούμε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.