Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Έκθεση φωτογραφίας "Αρκαδία η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα"

Με την έκθεση φωτογραφίας «Αρκαδία Η μεγάλη πρωταγωνίστρια Του Αγώνα» του Τάσου Ασημακόπουλου, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 25/9/2020 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, σε συνδιοργάνωση από τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο των Ελληνίδων - Παράρτημα Τριπόλεως.

Στην ομιλία της, η Αντιδήμαρχος, Ελένη Καρούντζου, τόνισε ότι ο «Δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή είναι αρωγοί σε δράσεις πολιτισμού». Η Αντιδήμαρχος μίλησε για μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, που προσεγγίζει το παρελθόν μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα, με μία αναδρομή από το 1821 ως σήμερα.

Ο Τάσος Ασημακόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο Ελληνίδων. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που εντάχθηκε αυτή η έκθεση στις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς» είπε.

Ο καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης τόνισε ότι «πρέπει κάποια στιγμή να συνομιλούμε με τις μνήμες που έρχονται από το βαθύ μέλλον και πρέπει να είναι μνήμες Ελληνικές. Να συγχαρώ τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο Ελληνίδων για αυτή την ωραία εκδήλωση και πιστεύω ότι όλο το 2021 θα γίνουν στην Τρίπολη σπουδαία πράγματα».

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλη την πόλη και εξέφρασε την ελπίδα οι εκδηλώσεις του 2021 να εορταστούν με πολύ περισσότερο κόσμο, έχοντας τελειώσει η πανδημία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Παναγοπούλου.                                                

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.