Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Δ. Τρίπολης για τις εκδηλώσεις της 199ης επετείου Αλωσης (photos-video)

Η καύση πυροτεχνημάτων που φώτισαν όλη την πόλη το κλου της βραδιάς.

Με την μουσική παράσταση «Ο Θοδωρής του ’21», στην πλατεία Άρεως, ολοκληρώθηκαν οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις της Άλωσης, από τον Δήμο Τρίπολης.

Η παράσταση περιελάβανε αφηγηματικά αποσπάσματα με επίκεντρο τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μοριά καθώς και δημοτικά τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση του 1821.

Η παράσταση μας ταξίδεψε στο κλίμα της επαναστατικής και προεπαναστατικής περιόδου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο καλωσόρισμά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, σημείωσε: «Στις 23 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν 199 έτη από την Άλωση της Τρίπολιτσας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους για ανασύνταξη και επαναγνωριμία με το συλλογικό μας εγώ. Καθιερωμένη από το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, η 23η Σεπτέμβριου αποκτά φέτος μια νέα, ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Ελλάδα όπως και ο υπόλοιπος κόσμος αγωνίζεται για να ξεπεράσει μια από τις μεγαλύτερες απειλές των τελευταίων δεκαετιών. Τον κορωνοιό.

Αν την κοιτάξουμε πέρα και έξω από τα σύνορα που περικλείουν μια εθνική επέτειο, στην οικουμενική σημασία της μιλά για τη συστράτευση όλων, σε ένα κοινό ιερό σκοπό, την προάσπιση της ελευθερίας μας, του δικαιώματος μας σε μια κοινωνία προοπτικής και ελπίδας».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμήνευσαν οι Μαριάνθη Λιουδάκη και Γιώργος Ντόβολος

Μαζί τους πολυμελής παραδοσιακή ορχήστρα

Καλεσμένος ο καταξιωμένος δάσκαλος της λαϊκής μας παράδοσης Χρήστος Ζώτος

Απαγγελία Κωνσταντίνος Μάνος

Η παράσταση πλαισιώθηκε από τα χορευτικά σύνολα της Τρίπολης

Λύκειο των Ελληνίδων - Παράρτημα Τριπόλεως

Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης / Κέντρο Ελληνικού Χορού / Αρκαδιανή

Πολιτιστική Κληρονομιά / Λαογραφική Εστία Τρίπολης

Χοροτεχνία / Μωραΐτες / Αρκάδων Δρώμενα

Στο τέλος, ακολούθησε καύση πυροτεχνημάτων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.